Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη : πρόσκληση υποβολής προτάσεων έως 30/07 [en] [fr]

Η πρώτη διοργάνωση του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη θα λάβει χώρα 11 με 13 Νοεμβρίου 2018.

Σε απάντηση των αυξανόμενων εντάσεων του σύγχρονου κόσμου, το Φόρουμ προσδοκά να αποτελέσει την ετήσια συνάντηση προτάσεων, ιδεών και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν με αποτελεσματικό τρόπο σε μια καλύτερη διεθνή συνεργασία στα μεγάλα παγκόσμια διακυβεύματα, σε μια ορθότερη και δικαιότερη παγκοσμιοποίηση και σε ένα αποτελεσματικότερο σύστημα πολυμερών σχέσεων.

Πολλοί αρχηγοί Κρατών και κυβερνήσεων, εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών οργανώσεων, αλλά και παράγοντες της κοινωνίας των πολιτών - ήτοι πολλές χιλιάδες συμμετέχοντες - θα είναι παρόντες στο Φόρουμ. Θα παρουσιαστούν 150 προτάσεις.

Οι σκοποί του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη

Το Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη εντάσσεται στην δυναμική που ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron, για να τονίσει εκ νέου την σημασία των πολυμερών σχέσεων και της συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων.

Σκοπός είναι η προαγωγή της ειρήνης μέσω μιας καλύτερης παγκόσμιας διακυβέρνησης και η προώθηση όλων εκείνων που οδηγούν στη μείωση των διεθνών εντάσεων : συνεργασία των Κρατών για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών προκλήσεων, συλλογική διαχείριση των παγκόσμιων κοινών αγαθών, καλύτερη ρύθμιση του διαδικτύου και των ανταλλαγών, κλπ.

Μια πλατφόρμα ανταλλαγής και συζήτησης

Εμπνευσμένη από το μοντέλο της COP21, το Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη θα αποτελέσει χώρο ανταλλαγής εμπειριών και καινοτόμων λύσεων στον οποίο θα παρευρεθούν όλοι οι παράγοντες της διακυβέρνησης : αρχηγοί Κρατών και κυβερνήσεων, τοπικοί και εθνικοί αιρετοί, περιφερειακές και διεθνείς οργανώσεις, η κοινωνία των πολιτών στην ευρεία της έννοια (επιχειρήσεις, ενώσεις, ΜΚΟ, ιδρύματα, think tank, ΜΜΕ, θρησκευτικοί εκπρόσωποι, συνδικάτα…). Σκοπός είναι η προαγωγή προτάσεων διακυβέρνησης μέσω συζητήσεων ποικίλων σχημάτων, καθώς και η διευκολύνση της συνάντησης μεταξύ των φορέων προώθησης προτάσεων και των υπευθύνων για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

το Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη δομείται γύρω από 5 θεματικές : ειρήνη και ασφάλεια, περιβάλλον, ανάπτυξη, ψηφιοποίηση και νέες τεχνολογίες, περιεκτική οικονομία..

Παρουσιάστε την δικιά σας πρόταση διακυβέρνησης μέχρι τις 30 Ιουλίου

Το Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για να παρουσιάσετε και να προωθήσετε την πρωτοβουλία σας.

  • Για να συμμετέχετε και εσείς μεταξύ των 150 προτάσεων που θα επιλέξει η επιτροπή επιλογής, μπορείτε να θέσετε την υποψηφιότητά της στην διεύθυνση : https://parispeaceforum.org/fr/porteurs-de-projets/]

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών : 30 Αυγούστου

Grande halle de La Villette - JPEG

Περισσότερες πληροφορίες για το Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη

Το Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη αποτελεί σύλλογο του νόμου 1901. Αποτελείται από το Εθνικό Ίδρυμα Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po), το Ίδρυμα Körber, το Ίδρυμα Mo Ibrahim, το Γαλλικό Ινστιτούτο διεθνών σχέσεων, το Ινστιτούτο Montaigne και τη Γαλλική Δημοκρατία, που εκπροσωπείται από το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Το Φόρουμ θα λάβει χώρα 11 με 13 Νοεμβρίου 2018 στην Grande halle de La Villette.

PDF - 76.4 ko
Brochure de présentation du Forum de Paris sur la Paix
(PDF - 76.4 ko)

Μετάφραση: Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα

publie le 06/11/2018

hautdepage