Επικαιρότητα

 • Ζητείται προσωπικό

  Η Πρεσβεία της Γαλλίας στη Λευκωσία επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο υποδοχής – τηλεφωνήτρια. Υποχρεωτική γνώση της ελληνικής, αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.

  lire plus

 • 70 Χρόνια από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

  Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία υιοθετήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1948 στο Παρίσι, αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίστηκαν όλοι οι διεθνείς μηχανισμοί υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για τη Γαλλία, η 70ή αυτή επέτειος αποτελεί ευκαιρία για να θυμηθούμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε και να ενισχύσουμε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε όλον τον κόσμο.

  lire plus

 • Κατάρτιση στην παραποίηση εγγράφων στα κυπριακά αεροδρόμια

  Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας που ξεκίνησε το 2017 μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου στον τομέα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης, η εκπαίδευση σε θέματα απάτης και ελέγχου εγγράφων διεξήχθη από τις 5 έως τις 16 Νοεμβρίου, διαδοχικά στο (...)

  lire plus

 • Νέα δράση συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου στον τομέα της ναυτικής αστυνομίας

  Στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου στον τομέα της αστυνομικής δράσης στο θαλάσσιο και λιμενικό περιβάλλον από το 2016, ο επικεφαλής του Κέντρου Πληροφοριών και Επιχειρήσεων της Ναυτικής Χωροφυλακής (CROGMAR) πραγματοποίησε (...)

  lire plus

 • Τελετή 11ης Νοεμβρίου, 2018 στο Καθολικό Κοιμητήριο Λάρνακας

  Η Πρεσβεία της Γαλλίας διοργάνωσε τελετή στο Καθολικό Κοιμητήριο Λάρνακας, το πρωί της Κυριακής, 11 Νοεμβρίου, 2018, για να εορτάσει την εκατονταετηρίδα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και να αποτίσει φόρο τιμής στους Γάλλους στρατιώτες που έπεσαν για τη Γαλλία στην Κύπρο.

  lire plus

 • Βιοποικιλότητα Έκθεση και Διαλέξεις

  Μη χάσετε τη διαδραστική έκθεση για τη βιοποικιλότητα από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 14 Δεκεμβρίου 2018 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου

  lire plus

 • Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη (11-13 Νοεμβρίου 2018)

  Το πρώτο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη θα λάβει χώρα 11 με 13 Νοεμβρίου 2018, έναν αιώνα μετά τη λήξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

  Σε απάντηση των αυξανόμενων εντάσεων του σύγχρονου κόσμου, το Φόρουμ προσδοκά να αποτελέσει την ετήσια συνάντηση προτάσεων, ιδεών και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν με αποτελεσματικό τρόπο σε μια καλύτερη διεθνή συνεργασία στα μεγάλα παγκόσμια διακυβεύματα, σε μια ορθότερη και δικαιότερη παγκοσμιοποίηση και σε ένα αποτελεσματικότερο σύστημα πολυμερών σχέσεων.

  lire plus

 • Ομιλία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (25 Σεπτεμβρίου 2018)

  Η έναρξη της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών έγινε στη Νέα Υόρκη, στις 18 Σεπτεμβρίου 2018. Η εβδομάδα υψηλού επιπέδου ξεκίνησε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έληξε τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

  lire plus

 • Βρετανός βετεράνος τιμάται με το ύψιστο μετάλλιο της Γαλλίας στη Λεμεσό

  Ο 93χρονος Βρετανός κάτοικος Κύπρου και βετεράνος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, Ντένις Έντουαρντ Σκοτ, βραβεύθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου με την ύψιστη τιμή του Γαλλικού κράτους, τον Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, για τον ρόλο του στην Απόβαση της Νορμανδίας κατά τη διάρκεια του ΒΠΠ.

  lire plus

 • ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

  Ο όμιλος φίλων κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, σας προτείνει 5 γαλλικές ταινίες με υπότιτλους στα ελληνικά από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2018.

  lire plus

hautdepage