Επικαιρότητα

 • Tour de France 2018 (7 έως 29 Ιουλίου 2018)

  Το Tour de France (Γύρος της Γαλλίας) 2018, παγκοσμίως γνωστό αθλητικό γεγονός, ξεκινά φέτος στις 7 Ιουλίου στο Vendée. Η διαδρομή που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 3.351 χλμ, χωρισμένη 21 στάδια και διασχίσει όμορφες περιοχές της Γαλλίας. Ο τερματισμός θα γίνει στο Παρίσι στις 29 Ιουλίου στα Ηλύσια Πεδία.

  lire plus

 • Summer Movie Marathon 2018

  Τέσσερις γαλλικές ταινίες θα προβληθούν στα πλαίσια του Μαραθώνιου θερινών προβολών που διοργανώνονται κάθε χρόνο από τις πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και το θέατρο Ένα, σε συνεργασία με τον όμιλο Φίλων του Κινηματογράφου.

  lire plus

 • Δεξίωση επ’ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας

  Η δεξίωση επ’ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουλίου στην πρεσβευτική οικία, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και πολλών προσκεκλημένων. Ο Πρέσβης εκφώνησε την ακόλουθη ομιλία

  lire plus

 • Οδήγηση στην Γαλλία με ξένη άδεια οδήγησης

  Πρέπει να κυκλοφορήσετε στους δρόμους της Γαλλίας για επαγγελματικούς ή τουριστικούς λόγους : για την ασφαλέστερη μετακίνησή σας μην ξεχνάτε ότι οι κανόνες του γαλλικού κώδικα κυκλοφορίας δεν είναι απαραίτητα ίδιοι με εκείνους της χώρας σας, ειδικότερα όσον αφορά τον περιορισμό ταχύτητας.

  lire plus

 • Οι παραλίες του Παρισιού άνοιξαν και φέτος !

  Οι παραλίες του Παρισιού - Paris Plages είναι το καλοκαιρινό παριζιάνικο ραντεβού που ξεκίνησε το 2002 από το Δήμο των Παρισίων. Η φετινή διοργάνωση 2018 περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις και θαλάσσιες δραστηριότητες σε πολλά σημεία της πόλης - Georges Pompidou - Berges de Seine rive gauche - Bassin de la Villette - parvis de l’Hôtel de ville...

  lire plus

 • Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη : πρόσκληση υποβολής προτάσεων έως 30/07

  Η πρώτη διοργάνωση του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη θα λάβει χώρα 11 με 13 Νοεμβρίου 2018.

  lire plus

 • Τα εγκαίνια της πλατφόρμας Alumni Cyprus τελέστηκαν με μεγάλη επιτυχία

  Τα επίσημα εγκαίνια της πλατφόρμας Alumni France-Cyprus πραγματοποιήθηκαν στις 18 Μαΐου 2018 παρουσία του κ. Laurent Fabius, Προέδρου του Γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου και πρώην Πρωθυπουργού, της κας Béatrice Khayat, Γενικής Διευθύντριας του δικτύου για την προώθηση των σπουδών στη Γαλλία Campus France καθώς και αρκετών εκατοντάδων αποφοίτων γαλλικών πανεπιστημίων.

  lire plus

 • Συμμετοχή στις διαβουλεύσεις με τους πολίτες σχετικά με την Ευρώπη σε 12 ερωτήσεις

  Η Γαλλία έχει δεσμευτεί για την επανίδρυση της Ευρώπης και φέρει μια ισχυρή φιλοδοξία για την Ευρωπαϊκή Ένωση: επαναπροσδιορισμός της κυριαρχίας, ενότητα γύρω από κοινές αξίες, ζωντανή δημοκρατία.

  lire plus

 • Παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

  Επίσκεψη Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και δημοσιογράφων στα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου.

  lire plus

 • Οι διαβουλεύσεις με τους πολίτες για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης

  Από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου 2018, οι συζητήσεις και οι ασκήσεις συμμετοχικής δημοκρατίας θα πραγματοποιηθούν σε 27 ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή η ευρεία διαβούλευση στοχεύει στην αποκατάσταση της σχέσης μεταξύ των λαών και της οικοδόμησης της Ευρώπης.

  lire plus

hautdepage