Επικαιρότητα

 • Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη (11-13 Νοεμβρίου 2018)

  Το πρώτο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη θα λάβει χώρα 11 με 13 Νοεμβρίου 2018, έναν αιώνα μετά τη λήξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

  Σε απάντηση των αυξανόμενων εντάσεων του σύγχρονου κόσμου, το Φόρουμ προσδοκά να αποτελέσει την ετήσια συνάντηση προτάσεων, ιδεών και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν με αποτελεσματικό τρόπο σε μια καλύτερη διεθνή συνεργασία στα μεγάλα παγκόσμια διακυβεύματα, σε μια ορθότερη και δικαιότερη παγκοσμιοποίηση και σε ένα αποτελεσματικότερο σύστημα πολυμερών σχέσεων.

  lire plus

 • Ομιλία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (25 Σεπτεμβρίου 2018)

  Η έναρξη της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών έγινε στη Νέα Υόρκη, στις 18 Σεπτεμβρίου 2018. Η εβδομάδα υψηλού επιπέδου ξεκίνησε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έληξε τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

  lire plus

 • Βρετανός βετεράνος τιμάται με το ύψιστο μετάλλιο της Γαλλίας στη Λεμεσό

  Ο 93χρονος Βρετανός κάτοικος Κύπρου και βετεράνος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, Ντένις Έντουαρντ Σκοτ, βραβεύθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου με την ύψιστη τιμή του Γαλλικού κράτους, τον Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, για τον ρόλο του στην Απόβαση της Νορμανδίας κατά τη διάρκεια του ΒΠΠ.

  lire plus

 • ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

  Ο όμιλος φίλων κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, σας προτείνει 5 γαλλικές ταινίες με υπότιτλους στα ελληνικά από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2018.

  lire plus

 • Επίσκεψη στην Ελλάδα και την Κύπρο του Γάλλου Υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων (6-7 Σεπτεμβρίου 2018)

  Ιστοσελίδα της Γαλλικής διπλωματίας - απόσπασμα των δηλώσεων εξωτερικής πολιτικής (5/9/2018)

  lire plus

 • Tour de France 2018 (7 έως 29 Ιουλίου 2018)

  Το Tour de France (Γύρος της Γαλλίας) 2018, παγκοσμίως γνωστό αθλητικό γεγονός, ξεκινά φέτος στις 7 Ιουλίου στο Vendée. Η διαδρομή που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 3.351 χλμ, χωρισμένη 21 στάδια και διασχίσει όμορφες περιοχές της Γαλλίας. Ο τερματισμός θα γίνει στο Παρίσι στις 29 Ιουλίου στα Ηλύσια Πεδία.

  lire plus

 • Summer Movie Marathon 2018

  Τέσσερις γαλλικές ταινίες θα προβληθούν στα πλαίσια του Μαραθώνιου θερινών προβολών που διοργανώνονται κάθε χρόνο από τις πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και το θέατρο Ένα, σε συνεργασία με τον όμιλο Φίλων του Κινηματογράφου.

  lire plus

 • Δεξίωση επ’ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας

  Η δεξίωση επ’ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουλίου στην πρεσβευτική οικία, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και πολλών προσκεκλημένων. Ο Πρέσβης εκφώνησε την ακόλουθη ομιλία

  lire plus

 • Οδήγηση στην Γαλλία με ξένη άδεια οδήγησης

  Πρέπει να κυκλοφορήσετε στους δρόμους της Γαλλίας για επαγγελματικούς ή τουριστικούς λόγους : για την ασφαλέστερη μετακίνησή σας μην ξεχνάτε ότι οι κανόνες του γαλλικού κώδικα κυκλοφορίας δεν είναι απαραίτητα ίδιοι με εκείνους της χώρας σας, ειδικότερα όσον αφορά τον περιορισμό ταχύτητας.

  lire plus

 • Οι παραλίες του Παρισιού άνοιξαν και φέτος !

  Οι παραλίες του Παρισιού - Paris Plages είναι το καλοκαιρινό παριζιάνικο ραντεβού που ξεκίνησε το 2002 από το Δήμο των Παρισίων. Η φετινή διοργάνωση 2018 περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις και θαλάσσιες δραστηριότητες σε πολλά σημεία της πόλης - Georges Pompidou - Berges de Seine rive gauche - Bassin de la Villette - parvis de l’Hôtel de ville...

  lire plus

hautdepage