• Δεξίωση προς τιμήν των αποφοίτων της INSEAD στην Κύπρο

  15 septembre 2017

  Δεξίωση προς τιμήν των αποφοίτων της INSEAD στην Κύπρο

  Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, κύριος Ρενέ Τροκάζ παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του συνδέσμου αποφοίτων της INSEAD στην Κύπρο, στις 13 Σεπτεμβρίου, 2017.

 • Παρίσι 2024 : νικήσαμε μαζί !

  14 septembre 2017

  Παρίσι 2024 : νικήσαμε μαζί !

  Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακήρυξε την περασμένη Τετάρτη το Παρίσι ως διοργανώτρια πόλη για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Η νίκη αυτή κάνει τη Γαλλία ιδιαιτέρως υπερήφανη, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που στήριξαν και κατάφεραν να παρουσιάσουν την υποψηφιότητα αυτή ως προφανή.

 • Συνάντηση της Florence Parly με τον Χριστόφορο Φωκαΐδη (Λάρνακα, 17 Ιουλίου (...)

  19 juillet 2017

  Συνάντηση της Florence Parly με τον Χριστόφορο Φωκαΐδη (Λάρνακα, 17 Ιουλίου (...)

  Η Γαλλίδα Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων έχει σήμερα συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της στη Λάρνακα επ’ευκαιρία της επίσκεψής της στη Φρεγάτα Languedoc, η οποία διασχίζει την Ανατολική Μεσόγειο.
  Η επίσκεψη αυτή καθώς και ο ενδιάμεσος σταθμός στην Κύπρο, αποτελούν την πρώτη επίσκεψη της Υπουργού σε περιοχή του εξωτερικού όπου επιχειρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για περιοχή ιδιαιτέρως σημαντική στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και οι επιχειρήσεις (...)

 • Επίσκεψη του Ιωάννη Κασουλίδη στο Παρίσι (26 Ιουνίου 2017)

  28 juin 2017

  Επίσκεψη του Ιωάννη Κασουλίδη στο Παρίσι (26 Ιουνίου 2017)

  Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών, κύριος Ιωάννης Κασουλίδης, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Παρίσι στις 26 Ιουνίου. Τον υποδέχθηκαν ο Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian, καθώς και η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κυρία Nathalie Loiseau. Πραγματοποιήθηκε επιπλέον συνάντηση με τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, κύριο Philippe Etienne.
  Ο κύριος Κασουλίδης είχε την ευκαιρία κατά τις συναντήσεις του στο Παρίσι να (...)

 • ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ EMMANUEL MACRON

  18 mai 2017

  ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ EMMANUEL MACRON

  Communiqué de la présidence de la République (Paris, 17 mai 2017)
  Ο Edouard Philippe ορίστηκε Πρωθυπουργός στις 15 Μαϊου 2017.
  Κατόπιν προτάσεως του Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Emmanuel Macron όρισε την Τετάρτη 17 Μαϊου 2017 την πρώτη του Κυβέρνηση.
  Η Κυβέρνηση αποτελείται από 22 μέλη, εκ των οποίων 3 υπουργοί Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, 15 υπουργοί και 4 υφυπουργοί.
  Οι Υπουργοί • κ. Gérard Collomb, Υπουργός (...)

  Επικαιρότητα