6 εστιατόρια συμμετέχουν στην εκδήλωση Goût de France / Good France στην Κύπρο την 21η Μαρτίου 2016

Η εκδήλωση Goût de France / Good France 2016 φαίνεται ότι έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία στην Κύπρο. Γι’αυτό κάντε κράτηση τώρα σε ένα από τα έξι συμμετέχοντα εστιατόρια!

Η εκδήλωση Goût de France / Good France 2016 φαίνεται ότι έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία στην Κύπρο. Γι’αυτό κάντε κράτηση τώρα σε ένα από τα έξι συμμετέχοντα εστιατόρια!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η εκδήλωση Goût de France / Good France
θα συγκεντρώσει, την πρώτη ημέρα της άνοιξης, την 21η Μαρτίου 2016, πάνω από 1500 σεφ σε 5 ηπείρους για τη γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας. Σε κάθε συμμετέχον εστιατόριο, υπό μορφή δείπνου, η εκδήλωση θα αποτίσει φόρο τιμής στην αριστεία της γαλλικής κουζίνας, στην ικανότητά της για καινοτομία και στις αξίες που πρεσβεύει: διαμοιρασμός, ευχαρίστηση, σεβασμός της γαστρονομίας, των σύγχρονών της και του πλανήτη.

6 κυπριακά εστιατόρια θα συμμετέχουν στην εκδήλωση Goût de France / Good France στην Κύπρο την 21η Μαρτίου, 2016. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία αφού πέρυσι συμμετείχε μόνο ένα εστιατόρια στην πρώτη αυτή εκδήλωση. Άλλη επιτυχία είναι ότι θα εκπροσωπηθούν αρκετές πόλεις της Κύπρου: η Λευκωσία και η Λεμεσός φυσικά αλλά και η Λάρνακα και η Πάφος. Η Κύπρος δηλώνει παρούσα και συμμετέχει στην επιτυχία της εκδήλωσης αυτής στην οποία πέρυσι συμμετείχαν 1000 εστιατόρια ενώ φέτος συμμετέχουν πάνω από 1500.

Όσο περισσότερα είναι τα εστιατόρια τόσο περισσότερες είναι και οι επιλογές για όσους επιθυμούν να γιορτάσουν, σύμφωνα με το γούστο τους, τη γαλλική γαστρονομία:

Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας στο Cyan της Λεμεσού, με τον διάσημο σεφ Αντρέα Μαυρομμάτη, ο οποίος όπως και πέρυσι έτσι και φέτος μας έκανε την τιμή να έρθει στην Κύπρο ειδικά για το Goût de France, ενώ στη Λευκωσία θα δοκιμάσουν το Σούξου Μούξου με τον σεφ Χαράλαμπο Καραούζαο, το οποίο προσφέρει τις σπεσιαλιτέ του εδώ και αρκετά χρόνια στην παλιά πόλη.

Για τους υποστηρικτές των bistrots και brasseries, υπάρχουν τρία εστιατόρια στον κατάλογο που πρέπει απαραιτήτως να δοκιμάσουν σε τρεις πόλεις της Κύπρου: στη Λευκωσία ο σεφ Yannick Tankoua θα βρίσκεται στην κουζίνα της Brasserie Bon plaisir, όπως είναι γνωστή στους κατοίκους της περιοχής, στη Λεμεσό, όπου μετά από μόλις λίγους μήνες ύπαρξης το bistrot le Frenchie και ο σεφ του Andrew Boyle, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σταθερή φήμη, ενώ στη Λάρνακα, όπου μόλις μερικές ημέρες μετά το άνοιγμα του εστιατορίου Chez Faina, ο σεφ Toni Doummar ήθελε απαραιτήτως να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Και τέλος, μέσα σε ένα μοντέρνο κλίμα εξοχής, ο σεφ Μάριος Καραγιάννης θα ετοιμάσει ένα σύγχρονο δείπνο στο Minthis Hills Club House.

Οι γνώστες της καλής κουζίνας καλούνται λοιπόν να σημειώσουν στην ατζέντα τους την 21η Μαρτίου και να επικοινωνήσουν απευθείας με τα συμμετέχοντα εστιατόρια, τα οποία φυσικά θα έχουν κατακλειστεί από κρατήσεις!

Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο δεν θα μείνει φυσικά αμέτοχη αλλά θα γιορτάσει και αυτή την γαλλική γαστρονομία στην Πρεσβευτική Κατοικία, όπου οι συνδαιτυμόνες θα έχουν την ευκαιρία να παρακαθίσουν γαστρονομικό δείπνο που θα ετοιμάσει ο σεφ της οικίας, κύριος Mounaïm Benihoud.

publie le 15/03/2016

hautdepage