18ες Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Φέτος το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή θα καλέσει το γαλλικό συγκρότημα «6ème Dimension» και την παράσταση τους σε δύο μέρη «A quoi tu danses ?» και «Je me sens bien» της Χορογράφου Séverine Bidaud.
Τοποθεσία :Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός - Την Τρίτη 30, Ιουνίου 2015 - Ώρα: Ξεκινά στις 20:30

JPEG

Στόχος της χορευτικής ομάδας 6η Διάσταση είναι να ταξιδέψει τον θεατή σ’ ένα κόσμο όπου ο χώρος και ο χρόνος αποκτούν άλλο νόημα και νέα διάσταση.
«A quoi tu danses ?» Παραγωγή 2015. Χορογραφία για 3 χορευτές Για το καινούριο αυτό έργο η Séverine Bidaud χρησιμοποιεί 3 παραμύθια, τα οποία εναλλάσσονται σε όλη τη διάρκεια του έργου, μέσα σε διαφορετικά μουσικά περιβάλλοντα: «Tο κοριτσάκι με τα σπίρτα», ένα «αντίστροφο παραμύθι» (με ύφος «αλλιώτικο») που θυμίζει τις περιπέτειες της Κοκκινοσκουφίτσας και το «Ασχημόπαπο» με τη μουσική από τη Λίμνη Των Κύκνων. Η χορογράφος παίζει με το σώμα, αποδομεί τις κινήσεις της καθημερινότητας για να ωθήσει τους χορευτές στην ανακάλυψη ένα ύφους που ανήκει στην παιδική ηλικία.

JPEG

"Je me sens bien" Παραγωγή 2010. Το έργο Je me sens bien έλαβε το βραβείο Beaumarchais SACD 2010 και το βραβείο « Chemin des arts » στο διαγωνισμό Synodales 2010, έγινε γνωστό στο Φεστιβάλ Région en scène και στη συνέχεια επιλέχθηκε στο Φεστιβάλ Festival Le chaînon manquant το 2012. Αναφέρεται στα γεράματα και τα σημάδια του χρόνου που περνά. Έχοντας υπ’ όψιν ότι η κοινωνία προωθεί το ωραίο, η χορογράφος Séverine BIDAUD μοιράζεται μαζί μας τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το γήρας.

JPEG

Το έργο Je me sens bien έλαβε το βραβείο Beaumarchais SACD 2010 (με αφορμή τον διαγωνισμό H2O τον οποίο κέρδισε) και το βραβείο Chemin des arts στο διαγωνισμό Synodales 2010, έγινε γνωστό στο Φεστιβάλ Région en scène και στη συνέχεια επιλέχθηκε στο Φεστιβάλ Festival Le chaînon manquant το 2012.

JPEG

Τοποθεσία :Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός - Την Τρίτη 30, Ιουνίου 2015 - Ώρα: Ξεκινά στις 20:30.

publie le 08/06/2015

hautdepage