Υποψηφιότητα EXPOFRANCE 2025, μια μεγάλη σύναξη γύρω από τις οικουμενικές αξίες [en] [fr]

Η Γαλλία είναι υποψήφια για την υποδοχή της Παγκόσμιας Έκθεσης 2025. Με το φιλόδοξο και σύγχρονο θέμα : « Να μοιραστούμε τη γνώση, να προστατέψουμε τον πλανήτη », η υποψηφιότητα EXPOFRANCE 2025 αποτελεί μια πρόσκληση σε διάλογο και σε ένωση των λαών.

L'esplanade d'accueil du Village global - JPEG

Προκλήσεις-κλειδιά για τον κόσμο και την Γαλλία

Δέκα χρόνια μετά την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και πέντε χρόνια πριν την λήξη των σκοπών βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών το 2030, η υποψηφιότητα EXPOFRANCE 2025 διαρθρώνεται γύρω από το θέμα « Να μοιραστούμε την γνώση, να προστατεύσουμε τον πλανήτη".
Το διττό διακύβευμα της γνώσης και της βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί αληθινή πρόκληση για τον κόσμο. Βασίζεται στο εξαιρετικό δυναμικό ανταλλαγών, συνεργασίας και συνέργειας που προσφέρεται σε όλες τις χώρες χάρη στις καινοτομίες. Η πρόοδος όμως αυτή δεν έχει νόημα παρά εάν μοιράζεται με όλους, με σκοπό την προστασία του πλανήτη μας, την ανάδειξη των πολιτισμών και την ευημερία όλων των περιοχών.
Η Γαλλία είναι μία από τις πλέον προσηλωμένες χώρες στο θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης. Η συμμετοχή της στους διεθνείς θεσμούς, ο ηγετικός ευρωπαϊκός της ρόλος και η συμμετοχή της στην προώθηση της γαλλοφωνίας θα αποτελέσουν αποφασιστικά πλεονεκτήματα για την προβολή αυτού του θέματος και για την επιτυχία αυτής της Παγκόσμιας Έκθεσης.

Ανανέωση του πνεύματος των μεγάλων Παγκόσμιων Εκθέσεων

Η Γαλλία διοργάνωσε πέντε Παγκόσμιες Εκθέσεις τον 19ο αιώνα, (1855, 1867, 1878, 1889, 1900) που αποτέλεσαν αφορμή θεσμοθέτησης διαλόγου μιας νέας σχέσης μεταξύ εθνών και κοινωνιών, καθώς και ανάδειξης του ανοικτού της πνεύματος προς όλον τον κόσμο. Μερικά από τα διασημότερα και πλέον επισκεπτόμενα μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως ο πύργος του Άιφελ, το Μεγάλο και το Μικρό Παλάτι, ή το Τροκαντερό, μας κληροδοτήθηκαν από προηγούμενες μεγάλες παγκόσμιες εκθέσεις.
Η EXPOFRANCE 2025 αναμένεται, βασιζόμενη πάντα στις επιτυχημένες εμπειρίες παρλθόντων εκθέσεων, να ανανεωθεί μέσω των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας.
Σημαντικότατος τόπος επιστήμης και δημιουργικότητας, ο χώρος του Paris-Saclay θα υποδεχθεί το Μεγάλο Χωριό, το οποίο θα είναι χώρος ανταλλαγής και μοιρασιάς. Θα προσφέρει σε όλες τις χώρες νέες ευκαιρίες διεθνούς προβολής, επίδειξης και συνάντησης.
Μετά το 2025, το Μεγάλο Χωριό θα μεταμορφωθεί σε "Διεθνές Κάμπους" δίνοντας την δυνατότητα στις χώρες που το επιθυμούν να υποδεχθούν τους νέους τους φοιτητές, επιχειρηματίες ή καλλιτέχνες σε έναν από τους πλέον δυναμικούς χώρους του κόσμου.

Ένα σχέδιο που χαίρει της υποστήριξης όλων

Όλη η Γαλλία έχει ήδη κινητοποιηθεί γύρω από αυτό το σχέδιο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έως τους πολίτες, περνώντας από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον οικονομικό κόσμο και την κοινωνία των πολιτών.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, είτε αφορούσε το Euro 2016 ή την COP21, η Γαλλία επέδειξε πρωτοποριακή εμπειρογνωσία στην διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και φιλικότητας.
Όλη η τεχνογνωσία της Γαλλίας, πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο, θα τεθεί στην υπηρεσία των επισκεπτών της EXPOFRANCE 2025 ώστε να ζήσουν μιαν αξέχαστη εμπειρία.

publie le 13/11/2017

hautdepage