Υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας μεταξύ Fouras (Γαλλία) και Γεροσκήπου (Κύπρος)

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, η κυρία Sylvie MARCILLY, Δήμαρχος της Fouras και το Συμβούλιο διδυμοποίησης του ποταμόκολπου της Charante, επισκέφθηκαν το Παρίσι για συνάντηση με την Α.Ε. κύριο Μάριο Λυσιώτη, Πρέσβη της Κύπρου στη Γαλλία, και από τότε υπήρξαν εξελίξεις στο θέμα των διδυμοποιήσεων.

JPEG

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2014, μια αντιπροσωπία από τον δήμο της Fouras με επικεφαλή την Δήμαρχο κυρία MARCILLY υπέγραψε σύμφωνο φιλίας με τον Δήμο Γεροσκήπου.

Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από αντιπροσώπους του δήμου της Fouras (η κυρία MARCILLY εκπροσωπεί τον Δήμαρχο της Île d’Aix ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί) και το συμβούλιο διδυμοποίησης, και έγινε δεχτή από τον Δήμαρχο Γεροσκήπου, κύριο Μιχάλη Παυλίδη, το Δημοτικό Σύμβουλο και την κυρία Χαρίκλεια Σαρίκα, Πρόεδρο της επιτροπής διδυμοποίησης.

Στην εναρκτήρια τελετή των φετινών «Ιεροκηπίων» οι δύο Δήμαρχοι υπέγραψαν το σύμφωνο φιλίας που δεσμεύει τα μέρη να αναπτύξουν διμερείς σχέσεις κυρίως στον τομέα του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού. Παρόντες ήταν δύο Κύπριοι Υπουργοί και ένας βουλευτής της Επαρχίας Πάφου.

JPEG

Συμφωνήθηκε η κυπριακή αντιπροσωπία να επισκεφθεί την Γαλλία τον Ιούλιο του 2015 για την υπογραφή του συμφώνου φιλίας κατά τους ναπολεόντειους εορτασμούς που διοργανώνονται στην Fouras και στην Aix, ούτως ώστε να επικυρωθεί οριστικά η γαλλο-κυπριακή διδυμοποίηση.

Πηγή: Δελτίο τύπου του Δημαρχείου της Fouras

publie le 06/10/2014

hautdepage