Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια: Δήλωση της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο

Η Γαλλία, οι πολίτες της και τα σύμβολά της δέχτηκαν για ακόμα μία φορά άνανδρο τρομοκρατικό πλήγμα κατά των εκδηλώσεων της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια

Για ακόμα μία φορά η Κύπρος εξέφρασε την αλληλεγγύη της και η Πρεσβεία μας δέχεται πολλά μηνύματα συμπαράστασης, συλλυπητηρίων και εμψύχωσης εκ μέρους των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και του διπλωματικού σώματος, των Κυπρίων συνεργατών των υπαλλήλων της Πρεσβείας, ανεξαρτήτως κοινοτήτων, αλλά και των απλών πολιτών οι οποίοι κλονίστηκαν όπως και εμείς από τη βαρβαρότητα των πράξεων αυτών.

Η Πρεσβεία της Γαλλίας, εκπροσωπώντας ολόκληρη τη Γαλλία, τους εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της.

Σε αυτή την τόσο σοβαρή στιγμή, η Πρεσβεία παραμένει πλήρως κινητοποιημένη και βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές μας στο Παρίσι αλλά και με τις κυπριακές αρχές για τον καθορισμό των μέτρων που πρέπει να ληφθούν σε παρόμοιες συγκυρίες.

Θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στην πρεσβευτική οικία (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 130, 2038 Στρόβολος) την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου, από τις 10.00 έως το μεσημέρι.

Επιπλέον, ο Γαλλοκυπριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος έλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει συγκέντρωση τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου στις 19:00 μπροστά από την Πρεσβεία της Γαλλίας (Λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη 34, 1080 Λευκωσία) κάτω από τη σημαία της Γαλλίας, για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως φόρος τιμής στα θύματα της επίθεσης.

publie le 15/07/2016

hautdepage