Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι – Δήλωση του Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο

Χθες βράδυ η Γαλλία έγινε στόχος ύπουλων και φονικών τρομοκρατικών επιθέσεων οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα έναν μεγάλο αριθμό θυμάτων. Οι πρώτες μας σκέψεις είναι για τα θύματα των αποτρόπαιων αυτών πράξεων και τους συγγενείς τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την εθνική επικράτεια της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και συγκάλεσε εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο. Επίσης κήρυξε τριήμερο πένθος από σήμερα 13.00 η ώρα Παρισιού.

Τέθηκε σε λειτουργία ένας ειδικός τηλεφωνικός αριθμός στο Διϋπουργικό Κέντρο βοήθειας των θυμάτων. Τα άτομα που έχουν φίλους ή συγγενείς στο Παρίσι και επιθυμούν να ενημερωθούν, μπορούν να καλούν τον ακόλουθο αριθμό: 00 33 1 45 50 34 60.

Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, κινητοποιήθηκαν το σύνολο των γαλλικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης και της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο.

Επικοινώνησα σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος μου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη των κυπριακών αρχών. Με αίτημά μου οι δυνάμεις της κυπριακής αστυνομίας κινητοποιήθηκαν για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των κτηρίων και των συμφερόντων της Γαλλίας στην Κύπρο. Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις γαλλικές αρχές στο Παρίσι και τις κυπριακές αρχές για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών μας. Καλούμε τους συμπολίτες μας στην Κύπρο να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να εκφράσουν την ενότητά τους και την αλληλεγγύη τους απέναντι στην τρομοκρατία.

Η Πρεσβεία θα κρατά την γαλλική κοινότητα ενήμερη για πιθανές οδηγίες ασφαλείας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους Κύπριους και τα μέλη της γαλλικής κοινότητας και των υπολοίπων ξένων κοινοτήτων στην Κύπρο, που εξέφρασαν τόσο σε εμένα όσο και στο προσωπικό της Πρεσβείας τη συμπάθειά, την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους.

publie le 14/11/2015

hautdepage