Το Erasmus + είναι 30 χρονών! [en] [fr]

Erasmus +, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό γιορτάζει 30 χρόνια ενεργού δράσης το 2017. Παντού στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, οι « Ημέρες Erasmus », από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2017, δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουμε την προσφορά του Erasmus + στους ευρωπαίους πολίτες και να εκφράσουμε την προσήλωσή μας στο πιο γνωστό ευρωπαϊκό πρόγραμμα της ηπείρου μας.

Η Πρεσβεία της Γαλλίας στη Λευκωσία συμμετέχει με τον τρόπο της στις «Ημέρες Erasmus» μέσω αυτού του μικρού μήκους βίντεο: πορτραίτα τεσσάρων Erasmus μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι επ’ευκαιρία των εορτασμών της 60ής επετείου της υπογραφής των Συνθηκών της Ρώμης και των 30 χρόνων ενεργού δράσης του προγράμματος Erasmus, που έγινε Erasmus+, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας διοργάνωσε έκθεση με τίτλο «Ευρωπαϊκές Ενώσεις, Πρέσβεις της Ευρώπης του αύριο», υπό μορφή εμβληματικής νωπογραφίας μήκους 135 μέτρων, η οποία τοποθετήθηκε στον σταθμό μετρό Montparnasse-Bienvenuë από τις αρχές Ιουλίου.

JPEG

Παρουσιάζονται τα πορτραίτα 22 οικογενειών από 18 ευρωπαϊκές εθνικότητες, οι οποίες δημιουργήθηκαν από ζευγάρια χάρη στις ακαδημαϊκές ανταλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Οι αυθεντικές αυτές φωτογραφίες του Frédéric de la Mure, απεικονίζουν κατά συγκεκριμένο τρόπο την επίδραση του σημαντικού αυτού ευρωπαϊκού προγράμματος.

JPEG

Η έκθεση αυτή θα ταξιδέψει σύντομα σχεδόν παντού στη Γαλλία και κυρίως στη Μασσαλία, την Μπορντό, την Ανσί, την Ντιζόν...

JPEG

Εδώ θα βρείτε κάποιες οικογένειες:

τα 3/4 της νωπογραφίας της έκθεσης

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

publie le 13/10/2017

hautdepage