Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών FIFA 2019 στη Γαλλία [en] [fr] [tr]

Από τις 7 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2019, η Γαλλία φιλοξενεί το 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών της FIFA. Οι 52 αγώνες της διοργάνωσης θα διεξαχθούν στις 9 παρακάτω πόλεις: Παρίσι, Λυών, Ρεν, Χάβρη, Γκρενόμπλ, Βαλενσιέν, Ρενς, Μονπελιέ και Νίκαια.

Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και του φορέα Atout France, κινητοποιούνται για διασφαλίσουν την επιτυχία της διοργάνωσης σε όλα τα μέτωπα: Αθλητικά και οικονομικά, σε θέματα οργάνωσης και περιβαλλοντικού αντίκτυπου, εθνικής και διεθνούς διάδοσης… Επιπλέον, ο στόχος είναι το μουντιάλ αυτό να αποτελέσει σταθμό στην ιστορία του γυναικείου αθλητισμού.

Ο αθλητισμός, πόλος επιρροής και ελκυστικότητας

Ο αθλητισμός αποτελεί πόλο επιρροής και ελκυστικότητας της Γαλλίας στο εξωτερικό. Η Γαλλία διοργανώνει πληθώρα διεθνών αθλητικών γεγονότων. Προσαρμόστηκε στην εξέλιξη των αναγκών των διοργανώσεων, των αθλητών και των αθλητριών, του κοινού, αλλά και της κατάστασης στη Γαλλία και διεθνώς, για την καλύτερη φιλοξενία των επισκεπτών.

Ημερομηνίες και αριθμοί της διοργάνωσης

7 Ιουνίου - Παρίσι (Parc des Princes): Εναρκτήριος αγώνας με τη συμμετοχή της Γαλλίας
2 και 3 Ιουλίου – Λυών : Ημιτελικοί
6 Ιουλίου – Νίκαια : Μικρός τελικός
7 Ιουλίου – Λυών: Τελικός

Οι 24 ομάδες: Νότιος Αφρική, Γερμανία, Αγγλία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Καμερούν, Καναδάς, Χιλή, Σκωτία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ιταλία, Τζαμάικα, Ιαπωνία, Νιγηρία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Νότιος Κορέα, Κίνα, Σουηδία, Ταϊλάνδη

52 αγώνες

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών FIFA 2019

Traduction: Ambassade de France en Grèce

publie le 20/06/2019

hautdepage