Τελετή 11ης Νοεμβρίου, 2018 στο Καθολικό Κοιμητήριο Λάρνακας [en] [fr]

Η Πρεσβεία της Γαλλίας διοργάνωσε τελετή στο Καθολικό Κοιμητήριο Λάρνακας, το πρωί της Κυριακής, 11 Νοεμβρίου, 2018, για να εορτάσει την εκατονταετηρίδα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και να αποτίσει φόρο τιμής στους Γάλλους στρατιώτες που έπεσαν για τη Γαλλία στην Κύπρο.

JPEG

Φόρο τιμής απότιση ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της γαλλικής φρεγάτας Auvergne, τον πρώην στρατιωτικό Ακόλουθο, τους επίτιμους πρόξενους Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου, εκπροσώπους του Συλλόγου των Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, Ανώτερους Αξιωματικούς του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη της γαλλικής κοινότητας της Λάρνακας.

JPEG

Αναγνώστηκε η ομιλία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στους τάφους των δύο Γάλλων στρατιωτών που έπεσαν για τη Γαλλία, σε μια πανηγυρική συγκινητική ατμόσφαιρα.
Μετά από την αναφορά των ονομάτων των πεσόντων και την τήρηση ενός λεπτού σιγής, ήχησε η Μασσαλιώτιδα στους τάφους των βετεράνων. Ακολούθησε ο εθνικός ύμνος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσία των εκπροσώπων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού και του γαλλικού στρατού.

JPEG
JPEG

publie le 23/04/2019

hautdepage