Συνάντηση του François Hollande με τον Νίκο Αναστασιάδη (Παρίσι, 28 Σεπτεμβρίου, 2016) [tr]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Αναστασιάδη.

Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στις διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου και ο Πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευση που ανέλαβε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akıncı κατά τη συνάντηση της 25ης Σεπτεμβρίου, την οποία διοργάνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για εντατικοποίηση των προσπαθειών με σκοπό την επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας που θα ανταποκρίνεται στις παραμέτρους που ενέκρινε το Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτησε το πνεύμα των συνομιλιών και την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί. Τόνισε τα οφέλη και τη σημασία που θα έχει για την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα η επίτευξη μιας συμφωνίας τόσο για την περιφερειακή συνεργασία όσο και για την Ευρώπη στο σύνολό της. Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσει να στηρίζει την διαδικασία στο πλευρό των Ηνωμένων Εθνών.

JPEG

Πηγή : http://www.elysee.fr/communiques-de-presse/article/entretien-avec-m-nicos-anastasiades-president-de-la-republique-de-chypre-5/

publie le 29/09/2016

hautdepage