Συνάντηση του Προέδρου François Hollande με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη [fr]

Επ’ευκαιρία της παρουσίας του στην Κύπρο αφού προηγούμενος επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle (4 Δεκεμβρίου 2015)

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, κος François Hollande, συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του, Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, επ’ευκαιρία της παρουσίας του στην Κύπρο αφού προηγούμενος επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στην Ανατολική Μεσόγειο. Η συνάντηση έγινε παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Γαλλίας κου Jean-Yves Le Drian, του Επιτελάρχη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Στρατηγού Puga, του Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο, κου Jean Luc Florent, του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, του Υπουργού Άμυνας, Χριστόφορου Φωκαΐδη καθώς και του βοηθού Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

Η συνάντηση αυτή έδωσε την ευκαιρία στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς την Κυπριακή Δημοκρατία μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου καθώς και για την μακρά συνεργασία σε θέματα ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως σε θέματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Αφού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρος Αναστασιάδη για τις ενδοκοινοτικές συνομιλίες, ο Πρόεδρος Hollande υπογράμμισε την πλήρη στήριξη της Γαλλίας στις ενδοκυπριακές διαπραγματεύσεις ενόψει της επανένωσης του νησιού. Δόθηκε έμφαση στη σημασία της ευρωπαϊκής διάστασης της λύσης.

Όσον αφορά στις διμερείς σχέσεις, οι δύο Πρόεδροι διαπίστωσαν ότι είναι εξαιρετικές και αναφέρθηκαν στις προοπτικές ανάπτυξης των επενδύσεων στον τουριστικό και ενεργειακό τομέα.

JPEG
JPEG
JPEG

publie le 09/12/2015

hautdepage