Συνάντηση της Florence Parly με τον Χριστόφορο Φωκαΐδη (Λάρνακα, 17 Ιουλίου 2017) [fr]

Η Γαλλίδα Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων έχει σήμερα συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της στη Λάρνακα επ’ευκαιρία της επίσκεψής της στη Φρεγάτα Languedoc, η οποία διασχίζει την Ανατολική Μεσόγειο.

Η επίσκεψη αυτή καθώς και ο ενδιάμεσος σταθμός στην Κύπρο, αποτελούν την πρώτη επίσκεψη της Υπουργού σε περιοχή του εξωτερικού όπου επιχειρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για περιοχή ιδιαιτέρως σημαντική στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και οι επιχειρήσεις γίνονται στο πλαίσιο διεθνούς συνασπισμού στη Συρία και στο Ιράκ. Στη συνέχεια η Υπουργός θα μεταβεί στην Ιορδανία.

Η συνάντηση με τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας πραγματοποιείται στο Κέντρο Ζήνων, ένα νέο κέντρο διαχείρισης κρίσεων, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2017 από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση αυτή, οι δύο Υπουργοί έχουν την ευκαιρία να αναφερθούν στις διμερείς σχέσεις άμυνας μεταξύ της Γαλλίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, με κοινή θέληση για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ως συνέχεια της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για Συνεργασία σε θέματα Άμυνας που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2017.

Η προώθηση της ευρωπαϊκής άμυνας, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ, καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των θεμάτων προς συζήτηση.

JPEG

JPEG

publie le 13/10/2017

hautdepage