Συμμετοχή του κ. Harlem Désir στην Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (25-26 Φεβρουαρίου 2016) [tr]

JPEG - 191.1 ko
Source : Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Cyprus

Ο κ. Harlem Désir, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, επισκέφθηκε την Κύπρο στις 25 και 26 Φεβρουαρίου για να συμμετάσχει στην 3η Υπουργική Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών των χωρών των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ("Med Group") με τους Υπουργούς της Κύπρου, Ισπανίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας και Πορτογαλίας. Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο κ. Fathalla Sijilmassi, ήταν παρών στις εργασίες της διάσκεψης.
Συζητήθηκαν κυρίως οι διάφορες περιφερειακές κρίσεις, κυρίως στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και οι σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και αραβικών χωρών. Στο τέλος της διάσκεψης, υιοθετήθηκε από τους Υπουργούς κοινό ανακοινωθέν και πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου.

Βλέπε κοινό ανακοινωθέν :

PDF - 222.9 ko
Communique
(PDF - 222.9 ko)

Στις 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα, πριν από την Υπουργική Συνάντηση του Med Group, ο κ. Harlem Désir είχε διμερείς επαφές για να γίνει μια ανασκόπηση στην πρόοδο των ενδοκυπριακών συνομιλιών και να επαναβεβαιώσει τη στήριξη της Γαλλίας στην επανένωση του νησιού. Έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων Γαλλίας και Κύπρου. Ο Υφυπουργός συναντήθηκε στα πλαίσια αυτά και με τον επικεφαλή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, κ. Mustafa Akinci καθώς και τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κ. Espen Barth Eide.

Ο κ. Harlem Désir έδωσε επίσης συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων :

PDF - 151.1 ko
Interview Harlem Desir CNA
(PDF - 151.1 ko)
JPEG - 169.2 ko
Source : Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Cyprus

JPEG

JPEG

publie le 01/03/2016

hautdepage