Συμμετοχή του κ. Harlem Désir, Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας στην Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας (Λεμεσός, 25-26 Φεβρουαρίου 2016).

JPEG

Ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, κ. Harlem Désir, θα συμμετάσχει στην Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό σήμερα και αύριο υπό την Προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Στο επίκεντρο των εργασιών της διάσκεψης αυτή στην οποία θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Μάλτας και της Πορτογαλίας, θα βρεθούν μεταξύ άλλων η κατάσταση στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, στη Λιβύη και οι σχέσεις μεταξύ των Αραβικών χωρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επ’ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Υφυπουργός θα επισκεφθεί και τη Λευκωσία όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη. Θα συναντήσει επίσης τον επικεφαλή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Mustafa Akinci, καθώς και τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κ. Espen Barth Eide.

publie le 25/02/2016

hautdepage