Προγραμματισμός εβδομάδας γαλλικού Κινηματογράφου τον Σεπτέμβριο

Στα πλαίσια της Εβδομάδας του γαλλικού Κινηματογράφου , το γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τον όμιλο Φίλοι του Κινηματογράφου, προβάλλουν πέντε γαλλικές ταινίες από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2015.
Όλες οι προβολές πραγματοποιούνται στο Σινε-στούντιο στις 9 μ.μ εκτός την Κυριακή στις 8 μ.μ Ο όμιλος «Φίλοι του κινηματογράφου» είναι ένα club. Η είσοδος απαγορεύεται για άτομα κάτω των 18 χρόνων συμφωνα με τους όρους και τους κανονικσμούς λειτουργίας και προβολής των έργων.

Είσοδος ελεύθερη

Hippocrates : Diary of a French Doctor (στα γαλλικά με αγγλικούς ιπότιτλους)

JPEG

Σκηνοθεσία : Thomas Lilti (2013)
Ηθοποιόι : Vincent Lacoste, Reda Kateb, Jacques Gamblin
Διάρκεια: 102 λεπτά

Περίληψη : Ο Benjamin θα γίνει ένας μεγάλος ιατρός, είναι σίγουρο. Αλλά κατα τη διάρκεια της πρώτης του εκπαίδευσης στο ιατρέιο του πατέρα του, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως αναμενόταν. Η πρακτική είναι πιο δύσκολη από την θεωρία. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και πιεστική , ο πατέρας του είναι απών και ο συνάδελφος του, ο Abdel , έχιε περισσότερη εμπειρία.
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ

The Good Life (στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιλους στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιλους)

JPEG

Σκηνοθεσία : Jean Denizot (2012)
Ηθοποιόι : Zacharie Chasseriaud, Solène Rigot, Nicolas Bouchaud
Είδος: δράμα
Διάρκεια: 93 λεπτά

Περίληψη : Ενας πατέρας ζεί κρυμμένος με τους δύο του υιούς, τον Sylvain και τον Pierre. Δέκα χρόνια νωρίτερα, μετά από δικαστική απόφαση, τους πήρε από την μητέρα τους. Τα αγόρια μεγαλόνουν αλλά ο τρόπος ζώης τους τους απομακρύνει από τα εφηβικά τους όνειρα. Κρυμμένος σε ένα νησί του Λίγηρα, ο μικρότερος υιός Sylvain συναντά την Gilda : τα πρώτα βλέμματα, η πρώτη αγάπη, το πρώτα στάδια της ωραίας ζωής, της δικής του ζωής.
Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στις 9 μ.μ

All is forgiven (στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους)

JPEG

Σκηνοθεσία Mia Hansen-Love (2006)
Ηθοποιοί Paul Blain, Marie-Christine Friedrich, Victoire Rousseau
Είδος: κωμωδία δράμα
Διάρκεια: 105 λεπτά

Περίληψη : Στις τέσσερεις εποχές της ζωής, από τους κήπους της Βιέννης μέχρι την ύπαιθρο της Corrèze , από την ένωση και τον χωρισμό ενός ζευγαριόύ σπαραγμένο από τα ναρκωτικά, μέχρι την αντάμωση του παιδιού τους με τον για καιρό αόρατο πατέρα του.
Μια πρώτη σπαρακτική ταινία που πήρε το βραβείο Louis Delluc 2007.
Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 9μ.μ

Fool Circle (στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους)

JPEG

Σκηνοθεσία Vincent Mariette (2013)
Ηθοποιοί Ludivine Sagnier, Laurent Lafitte
Είδος: κωμωδία
Διάρκεια: 90 λεπτά

Περίληψη : Δυο αδέλφια, λίγο απομακρυσμένα, ο Léon και ο Bruno, χανασυναντιούνται για την κηδεία του πατέρα τους. Οταν μια αδελφή εμφανίςεται από το πουθενά, όλα γίνονται πιό περίπλοκα .
Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ

Not My Type (στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους)

JPEG

Σκηοθεσία Lucas Belvaux (2013)
Ηθοποιοί Emilie Dequenne, Loïc Crbery, Sandra Nkake
Είδος : κωμωδία δράμα
Διάρκεια : 112 λεπτά

Περίληψη : Ο Clément, ένας καθηγητής φιλοσοφίας από το Παρίσι πάιρνει μετάθεση στο Arras. Εκεί συναντά την Jennifer, μια όμορφη κομμώτρια που γίνεται η ερωμένη του. Η ζωή του Clément γυρίζει γύρω από τον Kant και τον Proust, ενώ αυτή της Jennifer γύρω από τα περιοδικά μόδας και τις βραδιές καραόκε με τις φίλες της . Παρόλα αυτά ζούν τον τέλειο έρωτα. Πόσο μπορεί αυτό να κρατήσει;
Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ

publie le 04/09/2015

hautdepage