Στήριξη της Γαλλίας στο Συνέδριο του Cyprus Institute για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Μεσόγειο (Λάρνακα, 17-21 Οκτωβρίου 2016) [fr]

JPEG

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, κ. René Troccaz, παρέθεσε δεξίωση στην πρεσβευτική οικία προς τιμή των συμμετεχόντων στο Διεθνές Συνέδριο του Cyprus Institute για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Μεσόγειο, παρουσία του Προέδρου του Cyprus Institute, κ.Κώστα Παπανικόλα και του Διευθυντή έρευνας σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και νερού, κ. M. Jean Sciare.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου στήριξε το συνέδριο αυτό, στο οποίο συγκεντρώθηκαν εκατό περίπου ερευνητές, κυρίως από παράκτια κράτη της Μεσογείου. Το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας για το κλίμα (CNRS) συνέβαλε στην προετοιμασία των εργασιών αυτών.

Ο Πρέσβης κατά την ομιλία του χαιρέτισε τις εργασίες του συνεδρίου καθώς και τη συνεργασία μεταξύ του Cyprus Institute, του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου και των γαλλικών και διεθνών φορέων επιστημονικής έρευνας στον τομέα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Επαναβεβαίωσε τη σημασία του θέματος αυτού στις διπλωματικές προτεραιότητες της Γαλλίας όπως αποδεικνύει και η πραγματοποίηση της Διάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι (COP 21), τον Δεκέμβριο 2015 που συνεχίζει να κινητοποιεί πλήρως τους γαλλικούς θεσμούς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ της Γαλλίας χαιρέτησε την πραγματοποίηση του συνεδρίου αυτού στη δήλωσή του της 21ης Οκτωβρίου:
http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/dossiers-pays/chypre/evenements/article/chypre-environnement-colloque-consacre-a-l-evolution-de-la-situation

JPEG

publie le 27/10/2016

hautdepage