Παραίτηση της κυβέρνησης και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων [fr]

Ο Πρωθυπουργός Bernard Cazeneuve υπέβαλε την παράιτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande. Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων μεταξύ του τέως προέδρου François Hollande και του νεοεκλεγέντος προέδρου Emmanuel Macron θα λάβει χώρα, το αργότερο, την Κυριακή 14 Μαϊου στις 12 τα μεσάνυχτα στα Ηλύσια Πεδία.

JPEG

Το Συνταγματικό Συμβούλιο επικύρωσε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών

Ο Emmanuel Macron είναι ο 8ος εκλεγμένος Πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας

Ο Laurent Fabius, πρόεδρος του γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου ανακοίνωσε επίσημα στις 10 Μαϊου 2017 την εκλογή του Emmanuel Macron στην προεδρία της γαλλικής Δημοκρατίας, με 66,10% των ψήφων, έναντι 33,90% στην Marine Le Pen κατά τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Παραίτηση της κυβέρνησης του Bernard Cazeneuve

Μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών από το Συνταγματικό Συμβούλιο, ο γάλλος πρωθυπουργός Bernard Cazeneuve υπέβαλε την Τετάρτη 10 Μαϊου 2017 την παραίτηση της Κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων

Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων μεταξύ του τέως προέδρου François Hollande και του νεοεκλεγέντος προέδρου Emmanuel Macron θα λάβει χώρα, το αργότερο, την Κυριακή 14 Μαϊου στις 12 τα μεσάνυχτα στα Ηλύσια Πεδία.

Μετά τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων,ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος Emmanuel Macron θα ορίσει έναν νέο πρωθυπουργό. Κατόπιν πρότασης του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος θα ορίσει τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, σύμφωνα με το 8 του γαλλικού Συντάγματος.

Article en grec publié par l’Ambassade de France à Athènes https://gr.ambafrance.org/Demission-du-gouvernement-et-passation-des-pouvoirs-9086

publie le 23/04/2019

hautdepage