Ο Δήμος Λευκωσίας στη Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών και Μεγάλων Πόλεων για την κλιματική αλλαγή (Paris, 26/03/2015)

JPEG

Η Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών και Μεγάλων Πόλεων για την κλιματική αλλαγή πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2015 στο Παρίσι με πρωτοβουλία της Δημάρχου του Παρισιού, κυρίας Anne Hidalgo, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου François Hollande, του Υπουργού Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης, κυρίου Laurent Fabius και του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια, κυρίου Miguel Arias Canete.

JPEG

Η συνάντηση αυτή σκοπό είχε τη δέσμευση των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου και την κατάληξη σε συγκεκριμένες προτάσεις για δράση, μερικούς μήνες πριν από τη Διάσκεψη για το κλίμα (COP21) η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2015. Μια δήλωση των Δημάρχων υιοθετήθηκε με αυτή την ευκαιρία και διοχετεύτηκε μια διακήρυξη στον ευρωπαϊκό τύπο, αφού δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Monde.

JPEG

Ο Δήμος Λευκωσίας εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση αυτή από την Αντιδήμαρχο Λευκωσίας, κυρία Ελένη Λουκαΐδου . Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης υπέγραψε μαζί με άλλους δημάρχους την διακήρυξη, η οποία δημοσιεύτηκε στον ευρωπαϊκό τύπο.


Declaration :

Word - 37 ko
Declaration
(Word - 37 ko)

Tribune :

Word - 20.8 ko
Tribune
(Word - 20.8 ko)

publie le 17/04/2015

hautdepage