Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής (30/06/2014)

JPEG

Ο Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής από την Α.Ε. Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο, κ. Jean-Luc Florent, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014. Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική οικία παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, του Πρέσβη της Ελλάδας, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας και αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς.

JPEG
JPEG

Η διάκριση αυτή μαρτυρεί την εξαιρετική γαλλο-κυπριακή συνεργασία στον τομέα της άμυνας. Με την παρασημοφόρηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, η Γαλλία τιμά το σύνολο της Εθνικής Φρουράς, όπως υπογράμμισε ο Αντιστράτηγος Νάσης.

JPEG
JPEG

Ο Πρέσβης της Γαλλίας ανέφερε ότι η διάκριση αυτή απονέμεται ως ένδειξη ευγνωμοσύνης της Γαλλίας για την ποιοτική στήριξη που είχαν οι ένοπλες δυνάμεις της στην Κύπρο, κυρίως κατά τις ναυλοχήσεις πλοίων και τις προσεγγίσεις αεροσκαφών τα τελευταία χρόνια. Υπενθύμισε ότι η γαλλο-κυπριακή συνεργασία στον τομέα της άμυνας χρονολογείται από πολύ παλιά, έχει σταθερά θεμέλια, είναι ενεργή και οι συμφωνίες συνεργασίας εφαρμόζονται πολύ συχνά.

JPEG

publie le 07/07/2014

hautdepage