Οι μαθητές του Γαλλο-κυπριακού σχολείου κερδίζουν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό GDF-Suez «Η πόλη μου το 2020

Οι μαθητές του Γαλλο-κυπριακού σχολείου κερδίζουν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό GDF-Suez «Η πόλη μου το 2020»
Η Γ’ Γυμνασίου του Γαλλο-κυπριακού σχολείου της Λευκωσίας κατέκτησε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό της γαλλικής εταιρίας GDF-Suez «Η πόλη μου το 2020», ο οποίος διοργανώθηκε στα πλαίσια του μηχανισμού «μαθαίνω την ενέργεια». Το πρόγραμμα του Γαλλο-κυπριακού σχολείου με τίτλο «Aphroditecity, η βιοκλιματική μου πόλη το 2020», επιλέχθηκε ανάμεσα σε 70 άλλα προγράμματα.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τουρνουά αντισφαίρισης Roland Garros στις 5 Ιουνίου 2014. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τον καθηγητή φυσικής και τεχνολογίας κ. André Manga, υπεύθυνο του προγράμματος, και από δύο μαθήτριες - εκπροσώπους της τάξης, την Alexandra Boloux και την Ελένη Καραγιάννη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γαλλία κύριος Μάριος Λυσσιώτης και η κυρία Delphine Guyomard, αναπληρώτρια διευθύντρια του τομέα Ευρώπης της Υπηρεσίας για τη Διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας στο Εξωτερικό.

JPEG

Η εργασία που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές εγγράφεται στα πλαίσια των προσπαθειών για αειφόρο ανάπτυξη : δημιούργησαν μία φανταστική βιώσιμη πόλη του 2020, η οποία λόγω της αρχιτεκτονικής και τεχνικής σύλληψής της εκμεταλλεύεται καλύτερα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή, αιολική, βιομάζα) ενώ παράλληλα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας των κατοίκων της πόλης.

Οι νεαροί αναγνώστες μπορούν να μελετήσουν το πρόγραμμα μέσω ενός ψηφιακού βιβλίου στοhttp://www.efcn.info/images/stories/s_college/technologie/maville_en2020/index.html

publie le 23/06/2014

hautdepage