Οι μαθητές του Γαλλοκυπριακού Σχολείου συμμετέχουν στον τελικό του διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Φρανκφούρτη, 12-13 Απριλίου 2016)

Η ομάδα «Πάμε Κύπρος», που αποτελείται από μαθητές του Γαλλοκυπριακού Σχολείου Λευκωσίας, επελέγη μεταξύ των έξι φιναλίστ του διαγωνισμού Generation €uro Students’ Award 2015-2016, που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τα διεθνή και ευρωπαϊκά σχολεία και για τα εθνικά σχολεία στο εξωτερικό. Επιλέχθηκαν ανάμεσα σε περισσότερες από 150 συμμετέχουσες ομάδες.

JPEG

Η ομάδα «Πάμε Κύπρος» του Γαλλοκυπριακού Σχολείου Λευκωσίας, θα συμμετάσχει ως εκ τούτου στον τελικό διαγωνισμό, της οποίας η δοκιμασία είναι να κάνει μία παρουσίαση σε μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στη Φρανκφούρτη αμ Μάιν, στις 12-13 Απριλίου 2016. Η ομάδα θα παρουσιάσει την ανάλυσή της αναφορικά με την επικείμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τα επιτόκια και τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, προσπαθώντας επίσης να «γλιστρήσει» στις σκέψεις του Mario Draghi.

Ο διαγωνισμός Generation €uro Students’ Award είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να κατανοήσουν τη νομισματική πολιτική και πώς σχετίζεται με την οικονομία γενικότερα. Ο διαγωνισμός που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αποτελείται από τρεις ξεχωριστούς γύρους: ένα διαδικτυακό κουίζ, μία γραπτή ανάλυση και μία παρουσίαση.

https://www.generationeuro.eu/

publie le 12/04/2016

hautdepage