Μεγάλη γαλλική αντιπροσωπία στο Συνέδριο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (Λευκωσία, 20 - 22 Απριλίου, 2016)

Το Συνέδριο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CCRE) διεξήχθη από τις 20 έως 22 Απριλίου, 2016 στη Λευκωσία, διοργανώθηκε από το CCRE και τον Δήμο Λευκωσίας.

JPEG

Σε αυτό συμμετείχε μια μεγάλη γαλλική αντιπροσωπεία με 23 εκπροσώπους, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γερουσιαστής της Loire, κύριος Jean-Claude Frécon. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Γερουσιαστής της Loire Atlantique, κύριος Ronan Dantec, ο δήμαρχος της Sceaux, κύριος Philippe Laurent, της Fontainebleau, κύριος Frédéric Valletoux, της Morlaix, κυρία Agnès Le Brun και της Ouistreham, κύριος Romain Bail. Επίσης εκπροσωπήθηκαν και άλλες μεγάλες γαλλικές κοινότητες όπως το Παρίσι με τον κύριο Aurélien Lechevallier, Διπλωματικό Σύμβουλο της κυρίας Δημάρχου των Παρισίων, η Rennes με την Αντιδήμαρχο κυρία Jocelyne Bougeard, το Bordeaux με την Δημοτική Σύμβουλο κυρία Florence Forzy-Raffard και το Στρασβούργο με την Αντιδήμαρχο, κυρία Nawel Rafik-Elmrini.

JPEG

Φυσικά οι συμμετέχοντες συνέβαλλαν στη διεξαγωγή των συζητήσεων, ιδίως όσον αφορά στα περιβαλλοντικά θέματα και στα θέματα αειφόρου πολεοδομικής ανάπτυξης, στα χρηματοοικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκηση, στην υποδοχή των προσφύγων και πιο γενικά στο μέλλον των πολεοδομικών μοντέλων. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στις ευκαιρίες και ευθύνες των τοπικών αυτοδιοικήσεων στο πλαίσιο της COP 21, ιδίως μετά τις πρωτοβουλίες που πήρε το 2015 η Δήμαρχος των Παρισίων, κυρία Anne Hidalgo, πριν από την Διάσκεψη για το Κλίμα, η οποία διεξήχθη στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρέσβης παρέθεσε δεξίωση υποδοχής για τη γαλλική αντιπροσωπεία και τους εκπροσώπους του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών, γεγονός που επέτρεψε την ανταλλαγή απόψεων με την αντιπροσωπεία.

JPEG

Λίγα λόγια για το CCRE :

«Συστάθηκε το 1951 και είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός τοπικών αυτοδιοικήσεων και περιφερειών στην Ευρώπη. Τα μέλη του αποτελούνται από 60 συνδέσμους τοπικών αυτοδιοικήσεων από 41 χώρες. Οι σύνδεσμοι αυτοί αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 100.000 δήμους, πόλεις και περιφέρειες.
Σκοπός του CCRE είναι η προώθηση μίας ενωμένης Ευρώπης η οποία θα βασίζεται στην τοπική και περιφερειακή δημοκρατική αυτονομία. Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού καταβάλλονται προσπάθειες για την ενίσχυση της συμβολής σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ώστε να έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και στις ευρωπαϊκές πολιτικές, την διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των κοινοτήτων και των περιφερειών και την συνεργασία με εταίρους από όλα τα μέρη του κόσμου» (http://www.cemr2016.eu/fr/about-us/cemr/)

publie le 28/04/2016

hautdepage