Κύπρος : απάντηση σε ερώτηση που τέθηκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων [tr]

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων της 26ης Ιουνίου, 2017, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας απάντησε σε μία ερώτηση που αφορούσε στην Κύπρο:

«Ε – Φοβάστε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας εάν οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο δεν αποδώσουν και ποιος ο ρόλος του Παρισιού στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας;
Α – Σήμερα, ο κύριος Jean-Yves Le Drian, Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών και η κυρία Nathalie Loiseau, Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, θα υποδεχθούν τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών, κύριο Ιωάννη Κασουλίδη, για να συζητήσουν την κατάσταση στο νησί.

Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Γαλλία στηρίζει σταθερά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για επανένωση. Ενώ οι συνομιλίες ξεκίνησαν εκ νέου, η Γαλλία ενθαρρύνει τις δύο κοινότητες στην εξεύρεση λύσης η οποία θα συνάδει με τις παραμέτρους του ΟΗΕ και θα είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο.

Το θέμα της ασφάλειας θα είναι στο επίκεντρο της συνόδου που θα ξεκινήσει στη Γενεύη στις 28 Ιουνίου. Εναπόκειται στα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν υπέρ μίας λύσης που θα ανταποκρίνεται στην κοινή επιθυμία των Κυπρίων για επανένωση του νησιού τους και ειρηνική συμβίωση.»

http://basedoc.diplomatie.gouv.fr/vues/Kiosque/FranceDiplomatie/kiosque.php?type=ppfr#Chapitre6

publie le 27/06/2017

hautdepage