Κύπρος - Συνέντευξη μεταξύ του Jean-Yves Le Drian με τον ομόλογό του (20 Ιουλίου 2021) [en] [fr] [tr]

Ο κύριος Jean-Yves Le Drian, Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών, συζήτησε την Τρίτη, 20 Ιουλίου με τον ομόλογό του, κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, και του εξέφρασε τη στήριξή του σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έγιναν κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στη βόρεια Κύπρο.

Η Γαλλία εκφράζει τη βαθιά της λύπη για την μονομερή αυτή ενέργεια η οποία έγινε χωρίς διαβούλευση, αποτελεί πρόκληση και πλήττει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που είναι αναγκαία για την επείγουσα επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού.

Η Γαλλία, η οποία ασκεί την μηνιαία προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, απευθύνει έκκληση για τον απόλυτο σεβασμό των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα αναφερθεί στο ζήτημα αυτό κατά τις διαβουλεύσεις που θα διεξαχθούν αύριο.

Η Γαλλία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στο πλαίσιο που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το οποίο εδράζει σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία η οποία εγγυάται πλήρως στις δύο κοινότητες την πολιτική τους ισότητα.

publie le 07/04/2022

hautdepage