Η εκδήλωση Goût de France επιστρέφει στην Κύπρο για τέταρτη συνεχή χρονιά! [en] [fr]

8 κυπριακά εστιατόρια θα συμμετάσχουν στην παγκόσμια εκδήλωση Goût de France 2018, την 21η Μαρτίου.

Το 2018, για τέταρτη συνεχή χρονιά, 3300 σεφ σε 5 ηπείρους θα συμμετάσχουν στο Goût de France για να γιορτάσουν τη γαλλική γαστρονομία, την ημέρα της άνοιξης, την 21η Μαρτίου 2018. Σε κάθε συμμετέχον εστιατόριο, κατά τη διάρκεια του δείπνου, οι σεφ από κάθε γωνιά του κόσμου θα ενωθούν για να γιορτάσουν τη ζωτικότητα της γαλλικής κουζίνας και να συντονιστούν γύρω από κοινές αξίες: το να μοιράζεσαι και να απολαμβάνεις με σεβασμό προς τον πλανήτη και την υγεία.

JPEG

Μια γαλλική περιοχή θα βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε χρόνο. Σε αυτή την τέταρτη έκδοση γιορτάζει η περιοχή Nouvelle-Aquitaine και η ποικιλομορφία της γαστρονομικής της τεχνογνωσίας. Η πρώτη γεωργική περιοχή της Γαλλίας, η Nouvelle-Aquitaine είναι και η πρώτη περιοχή υψηλής γαστρονομίας.

JPEG

Η εκδήλωση Goût de France / Good France είναι η γιορτή της ζωτικότητας της γαλλικής κουζίνας. Ένας σύνδεσμος μεταξύ των σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα γεγονός που προάγει τον διάλογο μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, δίνοντάς τους μία κοινή γλώσσα, τη γλώσσα της γαλλικής κουζίνας.

156 πρεσβείες και προξενεία της Γαλλίας θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση διοργανώνοντας δείπνα στις πρεσβευτικές κατοικίες της Γαλλίας.

Στην εκδήλωση στην Κύπρο συμμετέχουν 8 εστιατόρια:

  • Στη Λευκωσία, φυσικά, με την Brasserie Au Bon Plaisir, το Paul και το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου.
  • Στα Λυμπία, με το εστιατόριο Πειραγμένα.
  • Στη Λεμεσό, η οποία ήταν και η πρώτη κυπριακή πόλη που αντιπροσώπευσε την εκδήλωση Goût de France το 2015, με το εστιατόριο Vivaldi by Mavrommatis (Four Seasons), το εστιατόριο Sailor’s rest(Saint Raphael) και το γαλλικό μπιστρό le Frenchie ;
  • Στην Πάφο, με το Minthis Hills ;

Το γεγονός ότι ο αριθμός των εστιατορίων που συμμετέχουν αυξάνεται σταθερά εδώ και τέσσερα χρόνια, επιβεβαιώνει ότι αυτός ο θεσμός έχει πλέον ενταχθεί στο κυπριακό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

JPEG

Την 21η Μαρτίου, θα μπορείτε να απολαύσετε κουζίνα υψηλής μαγειρικής, να μπείτε στον πειρασμό μιας πιο σύγχρονης και μοντέρνας κουζίνας ή να μοιραστείτε φιλικές στιγμές σε ατμόσφαιρα γαλλικής μπρασερί με εκλεπτυσμένες γεύσεις.

Για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, η τέταρτη έκδοση του Goût de France στην Κύπρο θα προσφέρει και πάλι πρόσβαση στη γαλλική γαστρονομία.

Μπορείτε να δείτε τα μενού στο:

PDF - 732.6 ko
Menu Sailor Rest
(PDF - 732.6 ko)
PDF - 767.2 ko
Menu Le Frenchie
(PDF - 767.2 ko)
PDF - 760.1 ko
Menu Vivaldi by Mavrommatis
(PDF - 760.1 ko)
PDF - 626 ko
Menu Minthis
(PDF - 626 ko)
PDF - 745.6 ko
Menu Paul
(PDF - 745.6 ko)
PDF - 693.8 ko
Menu Au Bon Plaisir
(PDF - 693.8 ko)
PDF - 59.2 ko
Menu Institut supérieur d’hôtellerie de Chypre
(PDF - 59.2 ko)

Λίστα των συμμετεχόντων εστιατορίων : http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/restaurants-participants

Για περισσότερες πληροφορίες: http://france.fr/fr/gout-france-good-france

publie le 23/04/2019

hautdepage