Η Γαλλία αποστέλλει πτητικά μέσα για συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς [fr]

Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο βρίσκεται από την αρχή των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην οροσειρά του Τροόδους σε στενή επικοινωνία με τις
Κυπριακές αρχές για να επιβεβαιώσει τη στήριξή της και να εκφράσει την ετοιμότητά της για συνδρομή στον αγώνα ενάντια στη μάστιγα αυτή. Έπειτα από αίτηση συνδρομής που διατυπώθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας σχετικά με τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί, οι γαλλικές αρχές αποφάσισαν να συμβάλουν με εξειδικευμένα πτητικά μέσα πυρόσβεσης.

Τρία αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβεστικά τύπου CANADAIR καθώς και το απαραίτητο προσωπικό απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Marignane λίγο μετά τις 8.00 το πρωί. Τα αεροπλάνα και το πλήρωμά τους θα μπορούν να συμβάλουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης ήδη από αύριο, Τετάρτη 22 Ιουνίου.

JPEG

Η Γαλλία επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη της προς την Κυπριακή Δημοκρατία στον αγώνα κατά της μάστιγας των δασικών πυρκαγιών.

Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει το κουράγιο και την αποφασιστικότητα των Κυπρίων πυροσβεστών, εκ των οποίων δύο πλήρωσαν με τη ζωή τους τη δέσμευσή τους για προστασία του πληθυσμού. Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και τη βαθιά της θλίψη και συμπόνια στις κυπριακές αρχές.

publie le 21/06/2016

hautdepage