Επιτυχία της εκδήλωσης Goût de France στην Κύπρο! [fr]

Συμμετοχή περισσότερων εστιατορίων και μεγαλύτερη προσέλευση για τον εορτασμό της γαλλικής γαστρονομίας!

Την 21η Μαρτίου, 2017, πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση Goût de France σε όλο τον κόσμο και επιβεβαίωσε την επιτυχία της παγκόσμιας αυτής εκδήλωσης δεδομένου ότι 2.100 εστιατόρια και ξενοδοχειακές σχολές συμμετείχαν στην εκδήλωση στις πέντε ηπείρους. Ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε κατά 50% από τη δημιουργία της εκδήλωσης το 2014.

Στην Κύπρο, ο αριθμός των εστιατορίων που συμμετείχαν αυξήθηκε σημαντικά δεδομένου ότι το 2014 συμμετείχε ένα μόνο εστιατόρια ενώ φέτος 7 εστιατόρια τίμησαν τη γαλλική γαστρονομία την 21η Μαρτίου. Γενικώς, για τα εστιατόρια η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και υπήρχε μεγαλύτερη προσέλευση από πέρυσι. Κάποια από αυτά υποχρεώθηκαν να αρνηθούν κρατήσεις, γεγονός που αποδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη γαλλική γαστρονομία και τη συγκεκριμένη εκδήλωση στην Κύπρο.

Στην πρεσβευτική οικία, ο Πρέσβης προσκάλεσε σε δείπνο το οποίο ετοίμασε ο σεφ της Οικίας, κ.Mouneïm Benihoud, σαράντα περίπου προσωπικότητες από την κυπριακή και διεθνή κοινότητα. Επιπλέον, η Πρεσβεία σε συνεργασία με τα συμμετέχοντα εστιατόρια, έδωσε τον λόγο στους σεφ, στους μάγειρες και στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι δίνουν ζωή στη γαλλική γαστρονομία στην Κύπρο.
Εδώ θα βρείτε τα σχετικά βίντεο: www.facebook.com/AmbassadeFRChypre/videos/.

Στο Παρίσι, η εκδήλωσε άρχισε στην Arc de Triomphe, όπου ο Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης, κ. Jean-Marc Ayrault μαζί με τον διάσημο σεφ Alain Ducasse, έδωσαν το πρόσταγμα για την έναρξη της εκδήλωσης. Οι τουρίστες που βρίσκονταν εκεί είχαν τη χαρά να δοκιμάσουν το μενού που προετοιμάστηκε από τις καλύτερες γαλλικές σχολές μαγειρικής.
Ο Υπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στον τύπο τη σημασία της γαλλικής γαστρονομίας σε αυτή την εκδήλωση για την ακτινοβολία της Γαλλίας, των αξιών της συμμετοχής και του ανοίγματος της Γαλλίας σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και για την προώθηση του τουρισμού στη Γαλλία, σημαντικού τομέα της γαλλικής οικονομίας, ο οποίος αντιπροσωπεύει δύο εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης και το 8% του εθνικού πλούτου. Ο Υπουργός χαιρέτισε επίσης τον κεντρικό ρόλο των πολυάριθμων γαλλικών σχολών γαστρονομικών επαγγελμάτων υψηλού επιπέδου, οι οποίες με παγκοσμίου κύρους σεφ, αποτελούν ισχυρό μέσο προώθησης της τεχνογνωσίας και των πλεονεκτημάτων της χώρας μας.
«Η γαστρονομία είναι ένας από τους πυλώνες της γαλλικής κληρονομιάς. Σήμερα, εξάγουμε τη γαστρονομία μας. Είναι παρούσα σε όλες τις ηπείρους και συμβάλλει στην ακτινοβολία της χώρας μας. Έχει θέση στη διπλωματική επιρροή και στη στρατηγική της τουριστικής ανάπτυξης που συντονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών και Εθνικής Ανάπτυξης.» (Jean-Marc Ayrault)
«Η γαστρονομία είναι μια εκπληκτική ιστορία, είναι η ιστορία της Γαλλίας αλλά και η ιστορία των αξιών της Γαλλίας και του ανοίγματος της Γαλλίας στον κόσμο» (Jean-Marc Ayrault)

Η παρέμβαση του Υπουργού : http://basedoc.diplomatie.gouv.fr/vues/Kiosque/FranceDiplomatie/kiosque.php?fichier=bafr2017-03-21.html#Chapitre2

JPEG

JPEG

publie le 23/04/2019

hautdepage