Επίσκεψη του Γάλλου Γερουσιαστή Didier Marie στην Κύπρο (2-4 Ιουνίου 2015)

JPEG

Ο Γερουσιαστής Didier Marie, Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου στη Γερουσία πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 2 και 4 Ιουνίου 2015, κατά την οποία τέλεσε τα εγκαίνια στις 3 Ιουνίου στη Λευκωσία του κτιρίου του Ασφαλιστικού Ομίλου CNP CYPRUS, θυγατρική του Ομίλου CNP Assurances, παρουσία του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών, κου Χάρη Γεωργιάδη.

JPEG

JPEG

JPEG

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο και του Βοηθού Γενικού Διευθυντή της CNP Assurances καθώς και μεγάλου αριθμού υψηλών προσκεκλημένων, εκ των οποίων ο κος Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

JPEG

JPEG

Κατά την επίσκεψή του ο κος Marie είχε πολιτικές επαφές με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κο Γιαννάκη Ομήρου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κο Αβέρωφ Νεοφύτου. Επ’ευκαιρία των συναντήσεων αυτών συζητήθηκε και η επερχόμενη επίσκεψη στη Γαλλία της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου του κυπριακού κοινοβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο 2015, η οικονομική και χρηματοοικονομική κατάσταση στην Κύπρο καθώς και οι διμερείς σχέσεις και η έναρξη του διακοινοτικού διαλόγου. Ο Γερουσιαστής απάντησε επίσης σε ερωτήσεις του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

JPEG

JPEG

Βλέπε τη συνέντευξη του Γερουσιαστή Marie στο ΚΥΠΕ :

PDF - 162.2 ko
Interview
(PDF - 162.2 ko)

Βλέπε την ομιλία του Γερουσιαστή Marie κατά τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Ασφαλιστικής CNP Assurances :

PDF - 193.1 ko
Discours
(PDF - 193.1 ko)

publie le 08/06/2015

hautdepage