Επίσκεψη στη Γαλλία της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου της Βουλής των Αντιπροσώπων (12-15/10/2015)

JPEG

Η Ομάδα Φιλίας Γαλλιας – Κύπρου της Βουλής των Αντιπροσώπων επισκέφθηκε τη Γαλλία μεταξύ 12 και 15 Οκτωβρίου 2015. Την αντιπροσωπία αποτελούσαν οι βουλευτές κος Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η κα Αθηνά Κυριακίδου και ο κος Γεώργιος Γεωργίου.

JPEG

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η αντιπροσωπία επισκέφθηκε την Havre, περιφέρεια του Γερουσιαστή Didier Marie, Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου στη Γερουσία, όπου διοργανώθηκαν συνεντεύξεις με οικονομικούς παράγοντες. Στο Παρίσι, εκτός από τις συναντήσεις με την Ομάδα Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου, η αντιπροσωπία είχε συνάντηση με τον βουλευτή κο Alain Bocquet, Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου στην Εθνοσυνέλευση, τον Γερουσιαστή κο Jean Bizet, Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερουσίας και τον Γερουσιαστή κο
Daniel Reiner, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Η αντιπροσωπία είχε επίσης συνάντηση με τον κο Didier Billion, Βοηθό Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων.

JPEG

Η αντιπροσωπία συναντήθηκε και με τον κο Harlem Désir, Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Τα θέματα που συζητήθηκαν κυρίως ήταν οι δικοινοτικές συνομιλίες για την επανένωση του νησιού καθώς και η πολιτική κατάσταση και ο τομέας της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Υφυπουργός επαναβεβαίωσε τη σταθερή στήριξη της Γαλλίας στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και στη ευρωπαϊκή διάσταση της λύσης του κυπριακού.

publie le 30/10/2015

hautdepage