Επίσκεψη στην Κύπρο Αντιπροσωπίας της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου της Γαλλικής Γερουσίας (25-29 Σεπτεμβρίου 2016)

JPEG

Αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας - Κύπρου της Γαλλικής Γερουσίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 25 και 29 Σεπτεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας, κ. Didier Marie, τον Αντιπρόεδρό της, κ. Simon Sutour καθώς και την κα Anne-Céline Cornet, διοικητικό υπάλληλο της Γερουσίας και αποκλειστική γραμματέας της Ομάδας Φιλίας.
Οι Γερουσιαστές έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη, με τον οποίο συζήτησαν για τις ενδοκοινοτικές συνομιλίες εν όψει της επανένωσης της Κύπρου αλλά και για την οικονομική και χρηματοοικονομική κατάσταση στο νησί, τα διμερή θέματα, τα ευρωπαϊκά και τα επίκαιρα περιφερειακά θέματα. Είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, την Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού καθώς και την Επιτροπή Προσφύγων. Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν οι Γερουσιαστές με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών, ο κύριος Marie επιβεβαίωσε την πλήρη στήριξη της Γαλλίας στην επανένωση της Κύπρου.

Οι Γερουσιαστές είχαν επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος τους έκανε μια παρουσίαση για τα δημόσια οικονομικά καθώς και για την πρόοδο στις τρέχουσες μεταρρυθμίσει στην Κύπρο. Επίσης γευμάτισαν με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη και συνομίλησαν με εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα των διαπραγματεύσεων. Μίλησαν επίσης για τις επαφές με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, η αντιπροσωπία από την Γαλλική Γερουσία είχε την ευτυχία να πάει στην επαρχία Αμμοχώστου , στη Δερύνεια, όπου συνάντησαν το Δημοτικό Συμβούλιο της επαρχίας Αμμοχώστου καθώς και τον Δήμαρχο, κ. Αλέξη Γαλανό.

Συμβουλευτείτε το άλμπουμ αυτό στο :
Mπορείτε να βρείτε την έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας, η οποία συντάχθηκε από τον Didier Marie για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ενδοκοινοτικές κυπριακής ιδιοκτησίας συνομιλίες στο : http://www.senat.fr/rap/r15-663/r15-6631.pdf

Καθώς και το ψήφισμα που υιοθέτησε η Γαλλική Γερουσία, με πρωτοβουλία του κ. Marie, επί του θέματος : http://www.senat.fr/leg/tas15-173.html

JPEG

publie le 11/10/2016

hautdepage