Επίσκεψη κυπριακής αντιπροσωπείας στις πόλεις Fouras les Bains και Aix

Από 12-14 Ιουλίου

Κυπριακή αντιπροσωπεία με αρχηγό τον Δήμαρχο Γεροσκήπου κ. Μιχάλη Παυλίδη υπό την συνοδεία της κας Χαρίκλειας Σαρίκα, Προέδρου της Επιτροπής διδυμοποίησης, και των Μαρίνα Αριστοδήμου Σωκράτους, Ραφαέλα Δημοσθένους, Ξένιας Ξενοφόντως, Χαράλαμπου Παζάρου και Βρυώνη Γιούκκα, φιλοξενήθηκε μεταξύ 12-14 Ιουλίου στις πόλεις Fouras les Bains και Aix.

Λόγω παρουσίας του στην Κύπρο, η Α.Ε. κος Μάριος Λυσσίωτης, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Γαλλία, εκπροσωπήθηκε από την κυρία Έλενα Μηνά, Σύμβουλο στην Πρεσβεία της Κύπρου στο Παρίσι.

Κατά την διάρκεια των τριών αυτών ημερών, οι κύπριοι φίλοι φιλοξενήθηκαν από την κα Sylvie MARCILLY, Δήμαρχο της Fouras les Bains και Αντιπρόεδρο του επαρχιακού συμβουλίου, τις κυρίες Annick MICHAUD και Catherine ROGE, Αντιδημάρχους, τον κύριο Brunο FERRANT, Πρόεδρο της Επιτροπής διδυμοποίησης, και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

JPEG

Μετά από την εκτέλεση του Εθνικού της Ύμνου μπροστά από το Δημαρχείο, η κυπριακή αντιπροσωπεία μεταφέρθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου όπου μαζί με την κα Sylvie MARCILLY και τον κύριο Alain BURNET Δήμαρχο του νησιού Aix, υπέγραψαν και αντάλλαξαν την σύμβαση που επισφραγίζει πλέον την ένωση μεταξύ των πόλεων Fouras les Bains, Aix και του δήμου της Γεροσκήπου. Η υπογραφή έγινε υπό την παρουσία μελών του δημοτικού συμβουλίου και της Επιτροπής διδυμοποίησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, το πρόγραμμα διαμορφώθηκε προς τιμή των μεσογειακών φιλοξενούμενων. Έτσι, η κυπριακή αντιπροσωπεία παρευρέθηκε σε εορτασμούς της δεύτερης ναπολεόντειας εκατονταετηρίδας, επισκέφτηκε την αλυκή του Soumard, το φρούριο του Vauban, το κέντρο της πόλεως με τις δημοτικές αγορές, και διέσχισε την πλωτή γέφυρα μεταξύ Rochefort και Echillais, αλλά και παρευρέθηκε στα παραδοσιακά πυροτεχνήματα της 14ης Ιουλίου στην παραλία της Fouras les Bains.
Ο Δήμαρχος της Γεροσκήπου και η αντιπροσωπεία του, συμμετείχαν επίσης στην επίσημη τελετή της 14ης Ιουλίου, στο μνημείο των πεσόντων, στο πλευρό της Δημάρχου Sylvie MARCILLY.

Κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου το οποίο πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες του πάρκου, τα μέλη του δήμου και της Επιτροπής διδυμοποίησης που παρευρέθηκαν στην βραδιά, μπόρεσαν να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Για τον συμβολισμό αυτής της ένωσης, η κα Sylvie MARCILLY και ο Μιχάλης Παυλίδης έκαναν μαζί τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας στην πλατεία « Fumée » η οποία εφεξής ονομάζεται «Χώρος Γεροσκήπου».
Η κυπριακή αντιπροσωπεία επισκέφτηκε επίσης το νησί Aix, όπου παραδόθηκε δεξίωση στο δημαρχείο, στην παρουσία του κου Alain BURNET και μελών του δημοτικού συμβουλίου.

JPEG

Τέλος, με την προοπτική διοργάνωσης γλωσσικών ανταλλαγών με την κυπριακή πόλη, η οποία είναι άρτια αγγλόφωνη, έγιναν σοβαρές επαφές με τον κ. Christian RICHET Διευθυντή του κέντρου νεότητας SEEJ (Service Ecole Enfance jeunesse).

publie le 20/08/2015

hautdepage