Ελκυστικότητα της Γαλλίας [fr]

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande συναντήθηκε με τριάντα περίπου διεθνείς επενδυτές στο Μέγαρο Ηλυσίων για να συζητήσουν για την ελκυστικότητα της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου στρατηγικής για την ελκυστικότητα της Γαλλίας, το οποίο έλαβε χώρα στις 22 Μαρτίου 2016.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande συναντήθηκε με τριάντα περίπου διεθνείς επενδυτές στο Μέγαρο Ηλυσίων για να συζητήσουν για την ελκυστικότητα της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου στρατηγικής για την ελκυστικότητα της Γαλλίας, το οποίο έλαβε χώρα στις 22 Μαρτίου 2016.

Ομιλία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande (Παρίσι, 22 Μαρτίου 2016)

Βελτίωση της ελκυστικότητας της Γαλλίας

Η κυβέρνηση παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Γαλλία για να διευκολυνθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των ξένων επιχειρήσεων, καθώς και τις επιδόσεις της γαλλικής οικονομίας το 2015.

Αφιερωμένο ειδικότερα στον υλικοτεχνικό τομέα και τον τομέα των υποδομών, παράγοντες-κλειδιά της ελκυστικότητας, το Συμβούλιο στρατηγικής έδωσε την ευκαιρία απολογισμού των 39 δράσεων που ανελήφθησαν εδώ και δύο χρόνια και οι οποίες απέδωσαν καρπούς, όπως μαρτυρά η ετήσια έρευνα των ξένων επενδύσεων που δημοσίευσε η Business France.

PNG

Δελτίο τύπου - Business France

Δημοσίευση της ‘’Έκθεσης για τη διεθνοποίηση της γαλλικής οικονομίας - Απολογισμός 2015 των ξένων επενδύσεων στη Γαλλία’’

Business France είναι το όνομα του Γαλλικού Γραφείου στην υπηρεσία της διεθνοποίησης της γαλλικής οικονομίας. Το Γραφείο είναι επιφορτισμένο με την διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των εξαγωγών τους, καθώς και με την έρευνα και την υποδοχή των διεθνών επενδύσεων στη Γαλλία. Το Business France διαθέτει 1 500 συνεργάτες στη Γαλλία και σε 70 άλλες χώρες. Στηρίζεται σ’ένα δίκτυο δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Η « Έκθεση για τη διεθνοποίηση της γαλλικής οικονομίας - Απολογισμός 2015 των ξένων επενδύσεων στη Γαλλία», η οποία δημοσιεύθηκε στις 22 Μαρτίου 2016, αναλύει τις ξένες επενδυτικές αποφάσεις και τη συμβολή τους στη γαλλική οικονομία. Μπορείτε να διαβάσετε τον φάκελο τύπου που αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εδώ, στη γαλλική και την αγγλική γλώσσα.

Οι ξένες επενδυτικές αποφάσεις δημιούργησαν 33 682 θέσεις εργασίας το 2015, δηλαδή μια αύξηση κατά +27% σε σχέση με το 2014, στο πλαίσιο έντονου διεθνούς ανταγωνισμού.

Οι ξένες επενδύσεις επενδύουν κυρίως στις παραγωγικές δραστηριότητες. Έτσι, ποσοστό 30% των επενδύσεων αφορούν σε παραγωγές στη Γαλλία. Τα σχέδια αυτά αντιπροσωπεύουν 16 168 θέσεις εργασίας (έναντι 11 601 θέσεων το 2014), δηλαδή το 48% του συνόλου των νέων θέσεων εργασίας και εκείνων που διατηρήθηκαν.

Οι επενδύσεις προέρχονται από 53 χώρες : οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν πρώτοι επενδυτές στη Γαλλία, με 60% του συνόλου των επενδυτικών αποφάσεων. Ακολουθούν η Βόρεια Αμερική με 22% και η Ασία, με ποσοστό 13%. Οι κύριοι επενδυτές στη Γαλλία είναι οι αμερικανικές επιχειρήσεις (18%), οι γερμανικές επιχειρήσεις (15%), οι ιταλικές (9%), οι βρετανικές (8%) και τέλος, οι ιαπωνικές (6%). Οι χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) αντιπροσωπεύουν 7% των διεθνών επενδύσεων με 68 επενδυτικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων 44 σχέδια αφορούν στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

- Κατεβάστε το δελτίο τύπου (23 Μαρτίου 2016)

PDF - 220.1 ko
(PDF - 220.1 ko)

Περισσότερα

- Ιστοσελίδα της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας

Ομιλία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande

- Business France - φάκελοι για τον τύπο - press kit

2015 : Ετήσια έκθεση για την διεθνοποίηση της γαλλικής οικονομίας - en français

PDF - 998.6 ko
(PDF - 998.6 ko)

2015 Annual report : Foreign investiment in France, the international development of the french economy - in english

PDF - 1.1 Mo
(PDF - 1.1 Mo)

- Ιστοσελίδα της Κυβέρνησης

Ελκυστικότητα : αύξηση των ξένων επενδύσεων κατά 27% το 2015

traduction en grec assurée par l’Ambassade de France en Grèce

publie le 01/04/2016

hautdepage