Εγκαίνια του νέου κτηρίου του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου

Το νέο κτήριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου εγκαινιάστηκε στις 12 Νοεμβρίου παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας, κου Jean Luc Florent και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, κου Κώστα Καδή.

Πολλές προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης, πρέσβεις, διπλωμάτες, καθηγητές Γαλλικής γλώσσας και εξέχουσες προσωπικότητες από την γαλλο-κυπριακή κοινότητα παρέστησαν χθες βράδυ στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου (Λεωφ. Στροβόλου 59, 2018 Στρόβολος, Λευκωσία). Επ’ευκαιρία των εγκαινίων Γάλλοι και Κύπριοι καλλιτέχνες της συνεργασίας Artway (ο Σταύρος Σταύρου, η Annabelle Μεγάλεμου και ο Mathieu Devavry) πραγματοποίησαν έκθεση με αυθεντικές αφίσες με θέμα δέκα λέξεις κλειδιά που συνδέονται με την δραστηριότητα του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Κατά την ομιλία τους, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού υπογράμμισαν τη σημασία του έργου του Ινστιτούτου στον πολιτιστικό, γλωσσικό και επιστημονικό τομέα και εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους σ’αυτό. Εκθείασαν τον ρόλο του Διευθυντή και της ομάδας του Ινστιτούτου και σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά για τη διατήρηση της πολιτιστικής και γαλλόφωνης διάστασης της γαλλο-κυπριακής συνεργασίας.

PDF - 194.3 ko
(PDF - 194.3 ko)

https://www.youtube.com/watch?v=JBYR0oR6wxA

publie le 18/11/2015

hautdepage