Εγκαίνια της έκθεσης «Ενέργεια, για ένα κόσμο βιώσιμης ανάπτυξης» (09/02/2016)

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο εγκαινίασε στις 9 Φεβρουαρίου την έκθεση «Ενέργεια, για ένα κόσμο βιώσιμης ανάπτυξης», η οποία παρουσιάστηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με το Cyprus Institute.

JPEG

Στις 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου επ’ευκαιρία της έκθεσης «Ενέργεια, για ένα κόσμο βιώσιμης ανάπτυξης», η οποία πραγματοποιήθηκε από το Centre-Sciences (Περιφερειακό κέντρο προώθησης Επιστημονικού, Τεχνικού και Βιομηχανικού Πολιτισμού) και παρουσιάστηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με το Cyprus Institute. Ο Πρέσβης της Γαλλίας κος René Troccaz, υπογράμμισε τη σημασία του θέματος αυτού την επαύριο της Διάσκεψης για το Κλίμα (COP 21), η οποία διεξήχθη στο Παρίσι στα τέλη του 2015.

JPEG

Πρόκειται για διαδραστική έκθεση αποτελούμενη από περίπου 20 πειράματα τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευχαρίστηση να κάνουν. Η έκθεση παρουσιάζει μέσω των εν εξελίξει ερευνών, τις βασικές αρχές που επιτρέπουν το πέρασμα από μία μορφή ενέργειας σε κάποια άλλη. Προβληματίζει για το μέλλον των ορυκτών καυσίμων και παρουσιάζει εναλλακτικές πηγές παραγωγής ενέργειας. Οι εργασίες των μαθητών του Γαλλοκυπριακού Σχολείου Λευκωσίας για τις χώρες με μεγάλες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την Aphrodite City, μία φανταστική βιώσιμη πόλη – εργασία η οποία κατέλαβε το 2014 την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό «η πόλη μου το 2020», τον οποίο διοργάνωση η GDF-Suez, κατέχουν επίσης σημαντική θέση στην έκθεση αυτή.

JPEG

Περισσότερα από 10 σχολεία της Κύπρου εξέφρασαν ήδη την επιθυμία να επισκεφτούν την έκθεση η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 4 Μαρτίου, 2016.

Εδώ θα βρείτε την ομιλία του Πρέσβη :

Word - 26.7 ko
(Word - 26.7 ko)

publie le 10/02/2016

hautdepage