ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ [en] [fr]

Ο όμιλος φίλων κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, σας προτείνει 5 γαλλικές ταινίες με υπότιτλους στα ελληνικά από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2018.

Cine Studio (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) - 9.00 μμ (εκτός απο την Κυριακή : 8.00 μμ) - Δωρεάν είσοδος

JPEG

Η Επίδραση του Νερού

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Σκηνοθεσία : Sólveig Anspach, Jean-Luc Gaget (Γαλλία, 2016, 83’)
Με τους : Samir Guesmi, Florence Loiret Caille, Didda Jónsdóttir

Περίληψη : Ο Samir ερωτεύεται τρελά την Agathe. Καθώς αυτή είναι προπονήτρια κολύμβησης στην τοπική πισίνα, ο Samir αποφασίζει να γραφτεί και να κάνει μαθήματα, αν και είναι τέλειος κολυμβητής.

JPEG

French Cancan

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σκηνοθεσία : Jean Renoir (Γαλλία, 1955, 102’)
Με τους : Jean Gabin, Françoise Arnoul, María Félix

Περίληψη : Παρίσι, δεκαετία του 1890.Ο Henri Danglard, ιδιοκτήτης του μοντέρνου καφέ Le Paravent Chinois στο οποίο χορεύει η ερωμένη του, Lola,δεν πάει καλά στη Montmarte, που εξακολουθεί να χορεύεται το τότε παραδοσιακό κανκάν. Εκεί συλλαμβάνει την ιδέα της αναβίωσης του κανκαν ως χαρακτηριστικό ενός νέου, πιο δημοφιλούς μαγαζιού. Συναντά την Nini, μια πλύστρα με ταλέντο στο χορό, την οποία ελπίζει να έχει πρωταγωνίστρια στη νέα του παράσταση. Αλλά όλα μπερδεύονται όταν αρχίζουν οι ζήλιες…

JPEG

Violette
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Σκηνοθεσία : Martin Provost (Γαλλία,Belgique 2013, 130’)
Με τους : Emmanuelle Devos, Sandrine Kiberlain, Olivier Gourmet

Περίληψη : Η Violette Leduc γεννήθηκε νόθα, με χαμηλή αυτοεκτίμηση και πάμπτωχη στις αρχές του 20ού αιώνα. Κατά τη διάρκεια των χρόνων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γνώρισε τη Simone de Beauvoir . Ανάμεσα στις δύο γυναίκες θα γεννηθεί μια έντονη σχέση που θα διατηρηθεί για μια ολόκληρη ζωή. Μια σχέση που βασίζεται στην αναζήτηση της ελευθερίας και στην πεποίθηση της μη τυποποιημένης συγγραφής που θα χαρακτηρίσει τα συγγραφικά έργα και των δύο.

JPEG

Victoria

Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018

Σκηνοθεσία : Justine Triet (Γαλλία, 2016, 97’)
Με τους : Virginie Efira, Vincent Lacoste, Melvil Poupaud

Περίληψη : Η Victoria είναι μία διαζευγμένη δικηγόρος ,τριάντα και κάτι, που αγωνίζεται να μεγαλώσει τις δύο κόρες της. Είναι κακή ,κυνική και στα πρόθυρα μιας συναισθηματικής κατάρευσης. Στο γάμο ενός φίλου επανασυνδέεται με τον Vincent, έναν παλιό φίλο, και τον Sam, έναν παλιό πελάτη. Η ζωή της πρόκειται να πάρει μια νέα στροφή.

JPEG

Maestro

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Σκηνοθεσία : Léa Fazer (Γαλλία, 2014, 81’)
Με τους : Pio Marmaï, Michael Lonsdale, Déborah François

Περίληψη : Ο Henry, ένας νεαρός ηθοποιός, συμμετέχει σε μια ταινία του μεγάλου σκηνοθέτη, Cédric Rovere. Γοητευμένος από τη ευγένεια και φιλανθρωπία του, ξυπνάνε συναισθήματα άγνωστα μέχρι τώρα σ’αυτόν , ενώ ο Rovere εμπνεόμενος απο το όνειρο του Henry, ζει αυτό το γύρισμα σαν απροσδόκητο δώρο.

http://www.ifchypre.org/el/culture-el/cinema/126-semaine-du-cinema-francais

publie le 24/09/2018

hautdepage