Διάσκεψη τύπου για την έναρξη του Μήνα Γαλλοφωνίας (23 Φεβρουαρίου, 2016) Chapo : Ο Πρέσβης χαιρέτησε την προώθηση της γαλλικής γλώσσας στην Κύπρο [fr]

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, κύριος M. René Troccaz, συμμετείχε στις 23 Φεβρουαρίου, 2017 στη διάσκεψη τύπου για την έναρξη του Μήνα Γαλλοφωνίας στην Κύπρο, της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κύριος Κώστας Καδής, παρουσία των Πρεσβευτών των χωρών μελών του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (ΔΟΓ).

Η Γαλλοφωνία εορτάζεται ετησίως στην Κύπρο όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, τον Μάρτιο. Φέτος θα διεξαχθούν πολλές πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και σχολικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τις πρεσβείες των χωρών του ΔΟΓ.

Επ’ευκαιρία της ομιλίας του, ο Πρέσβης χαιρέτησε την ακτινοβολία της γαλλικής γλώσσας στην Κύπρο, η οποία προκαλεί όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των Κυπρίων. Επίσης, υπενθύμισε ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει ή συνδέεται άμεσα με ένα μεγάλο μέρος από τις 20 εκδηλώσεις που έχουν προταθεί για τον μήνα της γαλλοφωνίας, και πιο συγκεκριμένα με:

- Δύο διαδραστικές βραδιές, στις 3 και 31 Μαρτίου, η μία για τα αρώματα, σε συνεργασία με το Musée International de la Parfumerie de Grasse και την L’Occitane en Provence, και η άλλη για την Ανακύκλωση, με τους μικρούς μαθητές του Γαλλο-κυπριακού Σχολείου Λευκωσίας, έναν ζωγράφο και έναν ποιητή

- Δύο συναυλίες: κλασσική μουσική στις 17 Μαρτίου και γαλλικά τραγούδια στις 7 Απριλίου

- Δύο συνέδρια για τις σχέσεις μεταξύ του ελληνόφωνου και γαλλόφωνου κόσμου, στις 9 και 23 Μαρτίου.

- Το 12ο φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου

- Ο σχολικός διαγωνισμός με συμμετοχή πολλών κυπριακών σχολείων

JPEG
JPEG

publie le 07/03/2017

hautdepage