Δηλώστε συμμετοχή στα δείπνα "Goût de France / Good France", από τις 20 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, 2020 [en] [fr] [tr]

Η εκδήλωση "Goût de France / Good France" θα συγκεντρώσει σεφ από πέντε ηπείρους για τον εορτασμό της γαλλικής γαστρονομίας. Κυπριακά εστιατόρια και σεφ καλούνται να συμμετάσχουν προτείνοντας τα μενού τους.

Μετά την επιτυχία των πέντε προηγούμενων εκδόσεων, η Γαλλία διοργανώνει μια νέα εκδήλωση "Goût de France / Good France", η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 20 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, 2020.

JPEG

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και του σπουδαίου σεφ Alain Ducasse, θα διοργανωθούν δείπνα σε όλο τον κόσμο για τον εορτασμό της γαλλικής κουζίνας, της τεχνογνωσίας και των αξιών της: η επικοινωνία, η ευχαρίστηση και ο σεβασμό που εμπνέει η «καλοφαγία». Αυτή η έκτη έκδοση θα αποτελέσει ευκαιρία για να τιμηθεί η γαστρονομία της Centre-Val de Loire, καθώς και για να εορταστεί η 10η επέτειος από την ένταξη του «γαστρονομικού γεύματος των Γάλλων» στον κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Τα κυπριακά εστιατόρια καλούνται να συμμετάσχουν, σχεδιάζοντας ένα μενού, και να εγγραφούν στην ιστοσελίδα Goût de France / Good France. Η γαλλική πρεσβεία είναι έτοιμη να βοηθήσει.

Φέτος, η εκδήλωση είναι ανοικτή και σε άλλα ιδρύματα: σχολές μαγειρικής, κάβες, καταστήματα τροφίμων, τα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν σε γαστρονομικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία του Goût de France. Για τον σκοπό αυτό, πρέπει να εγγραφούν όπως και τα εστιατόρια στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας www.goodfrance.com

Η καινοτομία και ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών ενθαρρύνονται, με πιάτα που εμπνέονται από τη γαλλική και την κυπριακή κουζίνα. Το μενού θα πρέπει να αποτελείται από τέσσερα μέρη (ορεκτικά ενδεχομένως, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο, τυρί, επιδόρπιο).

Η επιχείρηση Goût de France / Good France, είναι επίσης μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε την ανάγκη να μαγειρέψουμε μαζί σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα: βλέπε εδώ τη Λευκή Βίβλο για την υπεύθυνη γαστρονομία.

Η επιχείρηση Goût de France / Good France είναι η μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ένα παγκόσμιο γαστρονομικό γεγονός.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα επωφεληθούν από ένα διεθνές σχέδιο επικοινωνίας, το οποίο αναμεταδίδεται από την ομάδα επικοινωνίας Goût de France / Good France, από γαλλικές πρεσβείες στο εξωτερικό και από διάσημους εταίρους και μεγάλα μέσα ενημέρωσης. .

Στην Κύπρο, η γαλλική πρεσβεία θα προωθήσει τα επιλεγμένα εστιατόρια για να αναδείξει την αριστεία και την τεχνογνωσία τους μέσω των εργαλείων επικοινωνίας της και θα εκδώσει πιστοποιητικά στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιστοσελίδα Gout de France / Good France
Email: contact.nicosie-amba@diplomatie.gouv.fr
Τηλ: (+357) 22 58 53 00

publie le 27/04/2020

hautdepage