Δεξίωση επ’ευκαιρία του κατάπλου της φρεγάτας Aconite [en] [fr]

Επ’ευκαιρία του κατάπλου της φρεγάτας Aconit στην Κύπρο, ο Πρέσβης της Γαλλίας υποδέχθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2017 στην πρεσβευτική κατοικία μέρος του πληρώματος της φρεγάτα. Περίπου εξήντα μέλη του πληρώματος την ευκαιρία να συναντήσουν τη γαλλική κοινότητα που ζει στην Κύπρο.

JPEG

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, η βραδιά αυτή ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένη και εκτιμήθηκε τόσο από τους ναυτικούς μας όσο και από τους Γάλλους που ζουν στην Κύπρο.

JPEG

Η φρεγάτα «Aconit» επισκέφθηκε εκ νέου το νησί μας στο πλαίσιο της περιπολίας της στην ανατολική Μεσόγειο. Οι επισκέψεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα αναζωογόνησης της γαλλο-κυπριακής συνεργασίας με πολλές ασκήσεις που διεξάγονται σε συνεργασία με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα και το κυπριακό ναυτικό.

JPEG

Η φρεγάτα «Aconit» κληρονόμησε το όνομα της από μια από τις εννέα κορβέτες των Ελεύθερων Γαλλικών Ναυτικών Δυνάμεων (FNFL) υπό την διοίκηση του Βρετανικού Ναυαρχείο κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες έφεραν ονόματα λουλουδιών (Το «Aconite» είναι δηλητηριώδες φυτό ορεινών περιοχών της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας).

JPEG

Η κορβέτα «Aconite» διακρίθηκε στην προστασία των νηοπομπών του Βόρειου Ατλαντικού και τον Μάρτιο του 1943 κατάφερε να βυθίσει δύο εχθρικά υποβρύχια την ίδια ημέρα. Τιμήθηκε με το Σταυρό της Απελευθέρωσης, τον Σταυρό του Πολέμου καθώς και με εύφημη μνεία κατόπιν διαταγής των Ελεύθερων Γαλλικών Ναυτικών Δυνάμεων. Ο Στρατηγός De Gaulle δήλωσε στη συνέχεια ότι στο γαλλικό ναυτικό θα υπάρχει πάντα ένα πλοίο με το όνομα «Aconite».

publie le 23/11/2017

hautdepage