Γαλλική συμμετοχή στην άσκηση PSI (Κύπρος, 6/5/2015)

JPEG

Γαλλική αντιπροσωπεία συμμετείχε στην άσκηση επί χάρτου της πρωτοβουλίας ασφάλειας και μη διάδοσης, η οποία διεξήχθη στην Κύπρο στις 6 Μαΐου, 2015, με την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, του Υπουργείου Άμυνας και της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο.

Πολλές ήταν οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν (Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο) για να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη αυτή άσκηση η οποία είχε σκοπό να εξετάσει τις διαδικασίες, τις ερμηνείες και τα εθνικά πλαίσια της καταπολέμησης της διάδοσης για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά της. Η άσκηση αυτή, τις εργασίες της οποίας άνοιξε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείο εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Αλέξανδρος Ζήνων, και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, κύριος John Koenig, αποτελεί μέρος των προσπαθειών που γίνονται σε διεθνές επίπεδο για τον αφοπλισμό και τον αγώνα κατά της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής.

JPEG

Ο διεθνής συντονισμός και η συνεργασία στο τομέα αυτόν είναι πράγματι βασικά στοιχεία, ιδίως για τη Μεσόγειο. Για το λόγο αυτόν η Γαλλία δεσμεύτηκε τον Μάιο του 2013 να διοργανώσει την «Μεσογειακή Πρωτοβουλία» στο πλαίσιο της PSI και θα διοργανώσει το 2015 ένα σεμινάριο για το PSI στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με τη Γερμανία (Ιούνιος 2015) καθώς και μία άσκηση επί χάρτου τον Οκτώβριο.

publie le 28/05/2015

hautdepage