Απόδοση τιμών προς τη Γαλλία για τον ρόλο της στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας τον Ιούνιο 2016 [fr]

JPEG

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τίμησε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στην Δημοσιογραφική Εστία τους 5 Πρέσβεις των χωρών που βοήθησαν τις κυπριακές αρχές στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Περιοχή Σολέας τον περασμένο Ιούνιο (Γαλλίας, Ελλάδας, Ισραήλ, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου). Η πυρκαγιά αυτή ήταν η χειρότερη από την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. René Troccaz, Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο ήταν παρών στην εκδήλωση κατά την οποία τονίστηκε ο κυρίαρχος ρόλος της Γαλλίας στην περίπτωση αυτή.

Η Γαλλία έστειλε σημαντικά μέσα για συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς (3 αεροπλάνα εκ των οποίων 2 πυροσβεστικά τύπου canadairs και ένα Beechcraft, με 14 άτομα προσωπικό από την αεροπορική βάση Marignane), στο πλάι άλλων χωρών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Η συμβολή της Γαλλίας ήταν σημαντική στην κατάσβεση των πυρκαγιών οι οποίες επεκτείνονταν απειλητικά λόγω και των συνθηκών καύσωνα που επικρατούσαν καθώς και της δύσβατης περιοχής η οποία επηρεάστηκε.

Η εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε με δεξίωση η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα.

publie le 21/11/2016

hautdepage