Ανασκόπηση της επίσκεψης στην Κύπρου του Υφυπουργού παρά τω υπουργώ Ευρώπης και εξωτερικών υποθέσεων, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Clément Beaune [en] [fr] [tr]

Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ο Υφυπουργός παρά τω υπουργώ Ευρώπης και εξωτερικών υποθέσεων, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Clément Beaune επισκέφθηκε την Κύπρο και στη συνέχεια την Ελλάδα για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του, προκειμένου να υπογραμμίσει τη σημασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γαλλία των προκλήσεων της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Clément Beaune συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Επανέλαβε την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο.

Είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της κατάστασης στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στη Λάρνακα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς για να πετάξει πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές του νησιού.

Σύνδεσμος με την ομιλία του Υφυπουργού στον Τύπο.

publie le 16/02/2021

hautdepage